Ester Ledecká (22) má druhé zlato a je...NESMRTELNÁ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ester Ledecká (22) má druhé zlato a je...NESMRTELNÁ!

Ester Ledecká a její dvě zlaté medaile z olympiády v Pchjongčchangu
Ester Ledecká a její dvě zlaté medaile z olympiády v Pchjongčchangu (Barbora Reichová / Sport)

Bože, ta holka to vážně dokázala! V pouhých 22 letech jí svět leží u nohou. Ester Ledecká vyhrála na olympiádě zlato ve dvou různých sportech – po yžařském super-G i paralelní obří slalom na snowboardu!

Během pouhého týdne se stala královnou sportovních celebrit. Je teprve třetím sportovcem (a vůbec první ženou) v historii, který získal na jedné olympiádě dvě zlata v odlišných sportech. „Byl to fajn den, užila jsem si to,“ culila se v cíli snowboardového závodu, kde soupeřky deklasovala. Zatímco ona měla jako vždy až dětskou radost z toho, že jí dovolili se sklouznout po zasněženém svahu, svět šílel z jejího počinu. „To, co se tady odehrálo, přijde jednou za život,“ povídal zcela poblázněným americkým médiím její trenér Justin Reiter.

Česko má díky Ester z Her v Pchjongčchangu dvě zlaté medaile, což je samo o sobě neskutečný počin. Ale ze dvou různých sportů?! „Stalo se něco mimořádného, co obletí celý svět. Je to největší věc od doby Věry Čáslavské,“ řekl dojatý šéf ČOV Jiří Kejval. „Krásně se to poslouchá, ale proti Věře jsem takhle malinká,“ klopila zrak česká hrdinka. Pro druhé zlato si došla s první medailí v kapse. „Už jsem přesně věděla, kam při vyhlašování jít, jsem zkušená,“ smála se a měla radost, že ceremoniál tentokrát stihli i její rodiče: „Mám radost, že to konečně viděli a byli tentokrát rychlejší.“ Ester, děkujeme!

Oslavy? Party skončila

Šťastná, ale i trochu smutná. Ester Ledecká jásala nad druhým zlatem, jenže jí přišlo líto, že olympijské závodění už skončilo.

Jaké prožíváte emoce?

„Štěstí! Naprosté! Už po kvalifikaci jsem byla asi nejvíc dojatá z celého korejského závodu. Měla jsem tu možnost jet v obou sportech, fakt mě to bavilo. A pak už jsem si říkala: Už si to budeš jenom užívat a jezdit, jak jsi zvyklá. A takhle mi to vyšlo...“

Copak jste coby největší favoritka nemyslela ve snowboardu na zlato?

„Já si ten závod vážně chtěla hlavně užít. Tentokrát nebylo snadné přepnout z lyží na snowboard, sníh tu byl jiný, musela jsem se sebou hodně pracovat. Popravdě až v den závodu jsem se cítila jako snowboardistka.“ (smích)

Tréninky se vám prý nevedly, objevily se i slzičky...

„Ale od kvalifikace jsem měla pocit, že už jsem doma. Že konečně nemusím na nic čekat a jen jezdit z kopce dolů a předvádět to, co jsem natrénovala.“

Korea vám asi navždy zůstane v srdci, že?

„Do konce svého života! Jsou tady skvělí lidé. Tratě byly perfektně připravené. Jsou tu skvělé sjezdovky a moc ráda jsem si na nich zajezdila.“

Rozjásaná hvězda: Přijďte na Staromák!

Hokejisté sice na olympiádě v Koreji nezískali zlato, ale i tak se 20 let po triumfu jejich předchůdců zaplní Staroměstské náměstí. Fanoušky pozvala na velkou párty dvojnásobná zlatá medailistka Ester Ledecká (22).

„Doslechla jsem se, že se uvidíme na Staromáku. Tak se těšte, já se taky těším. Já tam budu, přijďte!“ smála se chvíli po dojezdu svého vítězného finále do televizních kamer. „Doufám, že tam bude se mnou spousta fanoušků a že si užijeme,“ doplnila s tím, že to není jen kvůli ní. „Medailistů je víc,“ lákala úspěšná lyžařka a snowboardistka. Slavnostní akce s bohatým doprovodným programem začne zítra v 15.00 hodin, příjezd olympioniků se očekává kolem 17.00.

Celý článek najdete v tištěném Nedělním Aha!

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
25. 2. 2018 • 23:16

No jasně ! A už jsou tady kecy o závisti.¨Tohle na mě neplatí. Co jsem řekla, za tím si stojím a Ledeckého politické kecy beru já, jako stupidní.Jeho muzikály mě nezajímají, nejsem muzikálová!

hadaja
25. 2. 2018 • 19:31

To je zase o čem psát a co závidět.Pan Ledecký je vystudovaný právník, asi až tak hloupý nebude, když napsal několik muzikálů se kterými prorazil venku.Kolik tzv.VIP s prominutím prodrbalo peníze rozvodama, mají problémy s dětmi, zkuhrají, jak musí platit alimenty...tato rodina investovala do dětí, jsou soudržní,tak bych si myslela, že pokud závidět, tak to, jak jim to v rodině klape.Ester je super a připadne mi docela vtipná, tak taky asi nebude tak hloupá, jak tady někdo napsal.No, kdo chce psa býti...Velká gratulace celé rodině.

hejhej
25. 2. 2018 • 13:44

tenerife: Jestli je paní Zuzana Ledecká právnička nevím, ale vystudovaný právník je Janek. Je to prima rodina, necpou do bulváru nic ze svého soukromí a děti se jim vydařlily.

-bello-
25. 2. 2018 • 12:24

Rodinu Ledeckých nemám ráda.Ledecký je žvanil a nejpřijde mi chytrý.Tahle holka měla život zatím jen jako peří, což je sice OK, proč ne , ale ! ... mít doma učitele ZŠ ( nevím, kam dál " dostudovala " ), mimo domov trenéra , za zády bohatého otce a jediný rozvrh dne : trénink není zrovna ideál. Nejsem objektivní, a nechci ji zranit, ale přijde mi úplně blboučká. Obří - G , anebo snowboard nejsou pro mě sporty. Snowboard je show jedinců s nízkým ( nebo vůbec ) sebezáchovným pudem. Obří-G jako sport taky nevidím, Sport je radost, tohle je o strach. Ledeckých z toho udělají šou na další léta, holka sice bude bohatá, možná šťastná , ale celou svou snowboardovou kariéru na životě ohrožená ( kecy, že by jí venku taky mohlo přejet auto neberu !)

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.