Putin podal majetkové přiznání: Nejbohatší muž světa? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Putin podal majetkové přiznání: Nejbohatší muž světa?

Fotografie
Fotografie (internal)

Ruský prezident, pán největší země světa, se vykresluje jako skromný muž, jemuž jde jen o blaho poddaných, vlastně spoluobčanů. Vladimir Putin (65) si však tajně užívá luxusu hodného carů.

Před jarními volbami, v nichž zajisté bez potíží získá už čtvrtý kremelský mandát, musel zveřejnit majetky. A byl to seznam velmi strohý. Nějaké úspory a dva byty...

Podle různých zdrojů si toho pořídil daleko víc, než přiznává. Za ne zrovna čisté peníze.
Někdejší zaměstnanec Kremlu Stanislav Bělkovskij v roce 2007 odhadl Putinovo jmění na minimálně 40 miliard dolarů (dnes odpovídá bilionu korun), mluvil o podíly v ropných gigantech Gazprom (4,5 %) a Surgutněftěgaz (37 %)... O pět let později svůj propočet a výpočet skoro zdvojnásobil! A finančník Bill Browder, zakladatel kdysi největšího zahraničního investičního fondu v Rusku, dokonce tvrdí, že Putin musí mít až 4 biliony Kč. „U moci je čtrnáct let. Vezměte si, kolik peněz za tu dobu stát vybral a kolik z nich neutratil za školy, silnice, nemocnice... Všechno to je v nemovitostech, kontech ve Švýcarsku či fondech ovládaných Putinem a jeho kamarády.“

Typickým příkladem může být 20miliardový palác na Mysu Idokopas. Napsaný je sice na oligarchu Alexandra Ponomarenka (53), avšak standardně jej střeží kremelská garda...

Majetek ve výši 4 bilionů kroun by Putina každopádně řadil s přehledem na špici žebříčku světových boháčů: Gates či Bezos nemají ani polovinu!


Tohle oficiálně přiznává

* 13 účtů a na nich celkem 13,8 milionu rublů (5 mil. Kč)
* Měsíční plat 570 tis. rublů měsíčně (přes 200 000 Kč)
* Byty v Moskvě a Petrohradu, odkud pochází (77 a 154 m²)
* Tři auta: 2x historická volha a terénní Lada Niva

A tohle má mít »neoficiálně«

* Majetek ve spekulované výši až 4 biliony korun!
* Palác za 20 miliard Kč na černomořském Mysu Idokopas
* Nemovitosti ve více než 20 zemích světa.
* Jachtu s názvem Olympia v hodnotě 800 mil. Kč
* Privátní tryskáč a přístup k dalším 58 letadlům a helikoptérám
* Sbírka hodinek v hodnotě takřka 15 milionů korun

Trump? Chudý »příbuzný«...

I prezident USA je náramně bohatý muž, ovšem ne díky funkci. Základ majetku Donald Trump (71) zdědil, následně rodinné impérium rozmnožil na zhruba 70 – 90 miliard Kč. Jako prezident o něm nyní nesmí rozhodovat, převedl jej do fondu, který mají spravovat synové.

Přečtěte si
aveneta
24. 2. 2018 • 09:49

No byť je jeden z nejbohatších lidí na světě, tak jeho hovno stejně smrdí a stejně půjde tzv. do krechtu a tam si to bohatství nevezme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.