Potměšil už nemůže hrát, a tak si pouští své filmy: Jaký má nejradši? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Potměšil už nemůže hrát, a tak si pouští své filmy: Jaký má nejradši?

Ladislav Potměšil nedobrovolně ukončil hereckou kariéru.
Ladislav Potměšil nedobrovolně ukončil hereckou kariéru. (Foto Aha! – Dana Kolářová, ara)

Čtyři operace v jednom roce, z toho tři bederní páteře, Ladislava Potměšila (72) donutily, aby definitivně skoncoval s herectvím. „Láďa se už smířil s tím, že když už nemůže hrát, tak se na sebe alespoň dívá,“ prozradila deníku Aha! hercova manželka Jaroslava Brousková (67).

Potměšila proslavily především komedie Byl jednou jeden polda a Discopříběh, které režíroval Jaroslav Soukup (71). „Bylo to strašně prima a myslím, že to byly hezky napsané filmy. Kdo dnes umí napsat takovou komedii?“ ptá se herec. Nejveselejší historky z natáčení má z Discopříběhů, v nichž hrál otce Rudolfovi Hrušínskému nejmladšímu (47).

„Pamatuji si, že jsem tenkrát bral benzin někde za Plzní a prodávali tam dva homosexuálové. Ptali se mě, jestli je pravda, že nahý Rudla poběží přes náměstí. Nevím, jak k tomu přišli, protože jsem ještě neměl ani scénář...” říká s úsměvem herec a dodnes kroutí hlavou, protože ve scénáři potom četl, že Hrušínský skutečně běží přes ulici nahý!

Nejraději se ale dívá na scénu, jak svého filmového syna honí po nádraží. „Rudla utíkal moc pomalu, tak jsem mu říkal – musíš běžet rychleji, nebo tě doženu! Jenže najednou mi ruplo v koleni, nemohl jsem udělat pomalu ani krok. Přemáhal jsem velkou bolest, aby to diváci ve filmu nepoznali, a v duchu si říkal – děláš frajera, tak si za to spravedlivě hned dostal ťafku!” vzpomíná Potměšil.

 Jaroslav Sypal z Byl jednou jeden polda: Mojí kariéru poznamenala tragédie!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dzery
22. 2. 2018 • 11:39

Ty chlape musíš být strašně nešťastnej kdyš se chováš jako p rase.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.