Nečekané! Munzar napadl kolegy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nečekané! Munzar napadl kolegy

Luděk Munzar se nebál útoku.
Luděk Munzar se nebál útoku. (Foto Blesk – Pavel Machan)

Nebral si servítky! Luděk Munzar (84) zaútočil na kolegy, kteří nyní hrají v jeho bývalém domovském Národním divadle. Vadí mu, že nejsou pokorní!

„To, co ti, kteří jsou teď v Národním, považují za svůj vztah k divadlu, na to se nemůžu koukat a nemůžu tomu tleskat. Všechno je to jinde. Ale k Národnímu divadlu je potřeba mít úctu,“ prohlásil Munzar v rozhovoru pro Český rozhlas. A poslal jasný vzkaz současným hercům Národního, jako jsou Saša Rašilov (45), David Matásek (55) nebo Patrik Děrgel (28), co si o nich myslí. Munzar byl členem Národního divadla od roku 1957 do roku 1990.

Tedy dlouhých 33 let. Po revoluci s manželkou Janou Hlaváčovou (79) ale ze zlaté kapličky kvůli tomu, že se s vedením rozešli ve svých představách, odešli. K návratu je v roce 1995 přemlouval na smrtelné posteli Josef Kemr (†72). „Když jsme ho navštívili v nemocnici a on čtyři hodiny po naší návštěvě zemřel, chytil nás s Janou za ruku a pravil: Luděčku, Janičko, chraňte mi to Národní divadlo a vraťte se tam. A já věděl, že mu to nemůžu slíbit. Mrazí mě ještě teď, když to takhle poprvé veřejně říkám,“ prohlásil před časem Munzar v Show Jana Krause.

 Munzar a Hlaváčová převzali medaile

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
24. 2. 2018 • 17:59

ad-ga Nikde jsem nenašla, že by vraceli vyznamenání.Tedy konkrétně o co jde se ptám a dej sem odkaz, když o tom mluvíš.A kromě toho , já si myslím, že oba byli vynikající herci.

-bello-
24. 2. 2018 • 17:29

Myslím, že Národní divadlo a Stavovské a Státní opera mají hrát klasická historická díla a mít klasické nastudování včetně kulis a kostýmů.Balet, anebo činohra , kde jsou nahatý tam nepatří, tak jako experimenty současné dramatické, občas podivné tvorby světa. To si prostě myslím já, protože člověk by si měl jít taky někam odpočinout a nadejchnout se archaična a na chvíli zdrhnout z té multikulti Prahy, Česka, Evropy 21. století! Do divadel chodím pořád a ráda , ale v Národním jsem byla za poslední cca 3 roky jen 2x.Proč? Koukněte se co hrajou !

jajas
23. 2. 2018 • 15:41

Pana Munzara jsem moc nemusel nikdy. No ale je to stará škola, ve vysokém věku, žije minulostí....Ale neubylo by ho, kdyby těm "kolegům" naznačil, jak ukazovat tu "pokoru" Národnímu divadlu. Já sám si to neumím představit...jakože když tam vejdu tak políbím zem....nebo co to znamená, co mu vadí? Jak poznal, že to "pokoru" nemají? To by mně fakt zajímalo. Podle mne je docela nemocný....

ad-ga
23. 2. 2018 • 10:01

Když tak miluje divadlo, tak proč s Hlaváčovou vraceli všechna ocenění ? zrovna on žádný Mistr nebyl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.