Pilarová (78) v New Yorku: Koho oplakává u hrobu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pilarová (78) v New Yorku: Koho oplakává u hrobu?

Eva Pilarová se vydala do velkoměsta!
Eva Pilarová se vydala do velkoměsta! (archiv Blesku)

Už podvanácté se vypravila do Ameriky. Eva Pilarová (78) má za velkou louží mnoho příznivců, pro které vystoupila v New Yorku na Českém a slovenském plese. Její první kroky ale vedly překvapivě na hřbitov!

Zpěvačka po příletu nezamířila do pověstných newyorských butiků, které mívají omračující slevy, ale do Flushing, kde sní věčný sen její životní idol – největší král jazzu Louis Armstrong (†70). „Dodnes jsem osudu vděčná, že jsme se mohli osobně potkat,“ říká Pilarová. Armstrong totiž navštívil v roce 1965 tehdejší Československo a pobyl zde deset dní.

Byl i v divadle Semafor, kde měla Eva angažmá. S trumpetistou Jiřím Jelínkem (†62), který proslul jako Armstrongův imitátor, mu zazpívala »Hallo, Satchmo!« a Louis řečený Satchmo jí dal fotku s věnováním. Zpěvačka ji dodnes opatruje jako oko v hlavě!

Na plese v americké metropoli pak Eva zazpívala natěšeným krajanům Montyho čardáš, první hit, že kočka není pes, a ještě směs semaforských písniček. Ples organizoval majitel restaurace Zlatá Praha George Suchánek. Po návratu o sobě dá zpěvačka vědět hned v březnu, kdy vychází její nové CD Pilarka a přátelé. Je na něm kromě sólových písní i řada duetů například s Karlem Gottem (78), Vojtou Dykem (32), rapperem El Niňo (36) a Tomášem Ringelem (16).

Americké obrázky

Zpěvačka, která je zároveň vášnivou fotografkou, aparát nenechala doma. „Ráda fotím nejen západy slunce, ale taky velkoměsta a jejich zákoutí. New York je s těmi mrakodrapy velice fotogenický. Na počítači si pak se snímky hraju a vznikají zajímavé záběry,“ říká Pilarová. Své obrazy vystavovala například v Chicagu.

Dárek k osmdesátinám

Za velkou louží Pilarku doprovázel filmový štáb Febia. I když na to zpěvačka se svým elánem nevypadá, příští rok v srpnu oslaví osmdesátiny a Michal Herz (57), syn režiséra Juraje Herze (83), o ní točí dokument.

 Gott a Pilarová po 54 letech: Přezpívají jejich nejslavnější duet!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.