Kruté bolesti majora Maisnera. Ladislav Potměšil (72): 4 operace za sebou! Skončil s hraním | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kruté bolesti majora Maisnera. Ladislav Potměšil (72): 4 operace za sebou! Skončil s hraním

Ladislav Potměšil nedobrovolně ukončil hereckou kariéru.
Ladislav Potměšil nedobrovolně ukončil hereckou kariéru. (Herminapress.cz)

Zdravotní stav mu nedovoluje, aby si stoupl před kameru, ani na divadelní prkna. Ladislav Potměšil (72) alias major Maisner prodělal v jednom roce čtyři operace a herecké řemeslo musel definitivně pověsit na hřebík. 

„Záda už Láďovi nedovolí hrát,“ svěřila deníku Aha! jeho manželka Jaroslava Brousková (67), když doprovázela svého muže na vyšetření páteře do pražské Fakultní nemocnice Motol. Herec zhubl, nechal si delší vlasy i knírek, měl úsměv na tváři, oporu při chůzi v podobě chodítka ale stále ještě potřeboval.

Titan v zádech

Ke konci roku 2016 totiž prodělal velmi těžkou operaci, při které mu lékaři museli odstranit část jednoho obratle bederní páteře. Přestože zákrok vedl náš nejlepší spondylochirurg Prof. MUDr. Jan Štulík (50), v následujícím roce následovaly ještě dvě operace zad. „Pan profesor je ale zázrak, Láďu nám zachránil! Aby toho nebylo málo, ještě mu museli operovat kýlu, takže to byly čtyři operace v jednom roce,“ pokračovala Brousková s tím, že její muž má teď v zádech titan.

Herec měl velké bolesti. Navíc úbytek svalstva udělal své a on se musel učit znovu chodit. „Máme to už ale za sebou,“ oddechla si hercova choť. Podle jejích slov to nemohlo dopadnout jinak. „S bederní páteří měl Láďa už dlouho problémy, potom stačilo pár pracovních úrazů, přidružily se další zdravotní problémy a operační sál se stal nevyhnutelným,“ dodala Brousková, která žije s Potměšilem už 45 let.

Je rád, že vůbec chodí

Kamera, před kterou stál poprvé coby šestnáctiletý kluk, mu prý chybět ani nebude. Ladislav Potměšil je rád, že chodí, a stačí mu, že jeho komediální role mají dnes úspěch u lidí stejně jako před lety. „Jsou filmy, které si už nikdo nikdy nepromítne, ale na Poldu nebo Discopříběh se lidé dívají pořád, dokonce i mladí. Jednou se mě taxikář zeptal, jestli jsem pan Horáček z filmu Discopříběh. Když jsem přitakal, řekl, že nebudu nic platit, protože jsem mu tím udělal dobrou náladu a hezký den. To je příjemné, ne?“ říká herec.

 Jaroslav Sypal z Byl jednou jeden polda: Mojí kariéru poznamenala tragédie!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
britva
21. 2. 2018 • 10:46

tvl, 72 to bych mu nehádal. ten je už starej

dzery
21. 2. 2018 • 10:35

Zalez do boudy a lehni.

hejhej
21. 2. 2018 • 08:36

Jeden z mála výborných herců. On i jeho manželka nikdy nic neřešili přes bulvár- sympatičtí herci. Takových je dnes málo.

jity
21. 2. 2018 • 07:23

Proboha proč, nerozumíte legraci nebo jste nerudný dědek.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.