Slovensko v šoku! »Drogu chudých« už si dávají i malé děti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Slovensko v šoku! »Drogu chudých« už si dávají i malé děti

Herba je oblíbená i kvůli tomu, že je levná.
Herba je oblíbená i kvůli tomu, že je levná. (Ilustrační foto: ara)

Přibývá uživatelů sušené a chemicky upravené rostliny s názvem herba. Podle policie se na Slovensko dostala droga z Maďarska a dávají si jí prý už i děti.

Herba je levná a návyková, závislých tak přibývá.  Její aplikace je navíc poměrně snadná, droga se totiž inhaluje. Podle portálu tvnoviny.sk jsou k uživatelům, často volány sanitky. Pětadvacetiletému muži už lékaři pomoci nestihli. Jeho příbuzní uvedli, že byl na droze závislý. Podle policie se v tomto případě jednalo o sebevraždu.

Malé množství této drogy se nechá sehnat už za jedno euro. „Lidi na této droze poznáte snadno. Chodí jako zombie, potom odpadnou, třesou se na zemi a musíte jim volat pomoc,“ popsal pro slovenskou televizi Markíza jeden z obyvatel. Situaci navíc komplikuje fakt, že herba není zařazena na seznamu omamných a psychotropních ani rizikových látek. Její užívání tak není trestné. Až osm let odnětí svobody ale hrozí těm, kdo s drogou obchodují.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.