Lyžařská královna Ester Ledecká: Táta Janek už píše hit o jejím ZLATĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lyžařská královna Ester Ledecká: Táta Janek už píše hit o jejím ZLATĚ!

Senzace, zázrak, neuvěřitelné... Ester Ledecká je zlatá na Super-G!
Senzace, zázrak, neuvěřitelné... Ester Ledecká je zlatá na Super-G! (Reuters)

„Už se mě ptali na to, jestli nemám námět na novou písničku. No, uvidíme, co z toho bude,“ šklebil se spokojeně Janek Ledecký (55). Tlačil slzy zpátky, usmíval se, kroutil pořád nevěřícně hlavou. „Jak zpívá Ondra Hejma, že modrá je dobrá, tak já bych začal tak, že zlatá je lepší...“ Vida, příští hit se zrodil na olympijské sjezdovce...

Ale pozor, řekli si, že olympiáda je zakázané slovo, prostě se v týmu říká »korejský závod«. Kdokoli řekne olympijský a jiné podobné slůvko, platí deset eur pokutu. Když dával Janek Ledecký první rozhovory, ujelo mu to mockrát. „Ježíši, budu platit jak mourovatej,“ šklebil se zpěvák a hitmaker. Olympiádu postavili na roveň ostatních závodů. Dávají sportu maximum. Táta píše báječné písničky, patří do absolutní špičky pop-music, jeho muzikály se hrají v Japonsku i Jižní Koreji. Byl tu už deset let před Ester, jako první dobyl východní trhy. Vydělal na její závodní kariéru.

A díky tomu je Ester tam, kde je. „Nezastírám, že ty peníze nám dávají velkou svobodu. Bez nich bychom to nezvládli,“ přiznává Janek. Pět nastudování jeho Hamleta tady vidělo přes 600 tisíc lidí!
Ester miluje dřinu!
Prostředky cpe do muziky a do dětí, rodina bydlí přes dvacet let ve Špindlerově Mlýně, děti tady jezdily na lyžích, Ester v pěti sjela černou sjezdovku. Do osmnácti ho kariéra zlaté medailistky stála miliony, jen materiál, soustředění, realizační tým. „Nikdo jiný na téhle úrovni nedělá oba sporty,“ upozorní na finanční náročnost. Pak řekla, že si na sebe musí vydělat a podařilo se. Jezdila ještě líp, přišli sponzoři, sezonu dnes hravě pokryjí.

„No, nedávno mi koupila za odměnu za sportovní sezonu Ford Mustang. Prostě už dneska vydělává víc než já,“ prozradil Janek. Střih, jsme v olympijské Koreji v sobotu dopoledne. Ester má zlato ze Super-G, nikdo to nečekal. „Pořád jsem to nedokázal zpracovat. Je to obrovská satisfakce. Pro Ester. To, co odevzdává sportu, si málokdo dokáže představit,“ vypráví táta Janek. Je znát trošička pýchy, ale i skromnost, která ho zdobí. „Ester miluje dřinu. Miluje se udřít k smrti v tréninku. Miluje moment startu, ťukne si hůlkami nebo se zhoupne na prkně a skočí do tratě,“ líčí Janek.
Více si můžete přečíst v tištěném nedělním vydání deníku Aha!


Na video s Ester Ledeckou se můžete podívat zde:
Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
6010
18. 2. 2018 • 11:03

No prostě celá jejich rodina je nej, nej, snad jen ten Jonáš se nějak nevyvedl, alespoň soudě podle jeho slovníku.Ale tady je vidět, že je vše o penězích.Samozřejmě vůle musí být také.Ale vůle bez peněz, je málo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.