Vít Olmer: Čeká na žalobu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vít Olmer: Čeká na žalobu!

Režisér Vít Olmer
Režisér Vít Olmer (Aha! – Jaroslav Benda)

PRAHA – Válka mezi režisérem Vítem Olmerem (65) a Českou televizí (ČT) pokračuje! Celý spor začal před dvěma měsíci, kdy Olmer v jednom rozhovoru ČT tvrdě zkritizoval. Mimo jiné řekl, že veřejnoprávní televizi ovládají mafie.

Válka mezi režisérem Vítem Olmerem (65) a Českou televizí (ČT) pokračuje! Celý spor začal před dvěma měsíci, kdy Olmer v jednom rozhovoru ČT tvrdě zkritizoval. Mimo jiné řekl, že veřejnoprávní televizi ovládají mafie. „Česká televize bude pana Olmera žalovat, jelikož poškodil její dobré jméno,“ reagoval tehdy na Olmerova slova mluvčí ČT Martin Krafl.

„Marně jsem se na žalobu těšil. Nic na mě nepodali. Jsou to zbabělci, vyšly by totiž najevo věci, které by tam mnoha lidem nebyly příjemné,“ uvedl před několika dny na adresu Kavčích hor Olmer. Jenže skutečnost je zřejmě trochu jiná. „Žalobu jsme na pana Olmera za jeho výroky podali už před dvěma měsíci k Městskému soudu v Praze. Požadujeme sto tisíc korun a veřejnou omluvu,“ tvrdí Krafl.

Na druhou stranu má ČT o Olmera stále zájem, i když asi jiný, než by si slavný režisér představoval. „Už čtyřikrát jsem odmítl nabídku, aby o mně natočili 13. komnatu,“ říká Olmer, který má za sebou transplantaci ledvin a jater. O svých zážitcích s transplantací proto nakonec sám napsal knihu Nač se bát Frankensteinů, která má již dnes v 15 hodin křest v Domě knihy Kanzelsberger na Václavském náměstí za účasti autora.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.