Sáblíková pojede o zlatý hattrick na své »pětce«: Martino, chceme ZLATO! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sáblíková pojede o zlatý hattrick na své »pětce«: Martino, chceme ZLATO!

Takhle okusovala zlatou před čtyřmi lety.
Takhle okusovala zlatou před čtyřmi lety. (Foto ČTK, Sport – Barbora Reichová)

Vlajky do ruky, naladit hlasivky a držet palce. Martina Sáblíková (30) dnes pojede o zlato na své nejsilnější »pětce«.

Ano, na té trati, kde brala výhry z posledních dvou olympiád ve Vancouveru a Soči. Navíc na pěti kilometrech od roku 2007 v nejdůležitějších závodech neprohrála. „Každá obhajoba je těžká. Je jasné, že všichni očekávají, že uspěju,“ říkala před závodem největší favoritka. Kromě soupeřek, jí straší další bubák - bolavá záda. V Koreji už jela jeden závod. Na trojce skončila pod bednou, na čtvrtém místě. Bramborovou placku obrečela, ale už se oklepala do dvanácti a půl kola si půjde odhodlaně za kovovým kolečkem.


„Nebude to procházka růžovým sadem. Jestli chci placku, tak se budu muset rvát asi milionkrát víc než na trojce,“ přiznala Martina.
Závod začne v poledne a Sáblíková se představí v závěrečné rozjížďce s Ruskou Voroninovou. „Bude to boj, necháme se překvapit,“ dodala česká matadorka odhodlaně.

Kromě zlata a nadšených fanoušků jí může hnát i další vidina. Může totiž překonat legendárního atleta Emila Zátopka. Zatímco hvězdná rychlobruslařka má z olympijských her tři zlata, stříbro a bronz, Zátopek vyhrál čtyřikrát a jednou byl druhý.

Olympijské medaile Sáblíkové

OH 2006 Vancouver
Zlato – 5000 m, 3000 m
Bronz – 1500 m

OH 2010 Soči
Zlato – 5000 m
Stříbro – 3000 m

Na video s Martinou Sáblíkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...





Přečtěte si
bobou
16. 2. 2018 • 09:47

Musím poopravit titulek článku Martino, chceme ZLATO! Martino, chceme hlavně aby jste byla zdravá a to zlato by byla třešnička na dortu. Každá medaile a jedno z jakého kovu bude odměnou za Vaši velkou dřinu, houževnatost a píli, kterou do každého závodu dáváte. Budu opět držet všechny palce, ať to hlavně ve zdraví cinkne.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.