Veronika Vítková vybojovala první medaili: Pak jí šlo o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Veronika Vítková vybojovala první medaili: Pak jí šlo o život!

Šťastná Veronika Vítková se dočkala. Má první velkou individuální medaili.
Šťastná Veronika Vítková se dočkala. Má první velkou individuální medaili. (ČTK)

Nechybělo moc a velká radost se proměnila v obrovský průšvih. Biatlonistce Veronice Vítkové (29) šlo v cíli bronzového sprintu o zdraví…

Euforie v českém táboře na stadionu v Alpensii nebrala konce. Jenže členové realizačního týmu to málem přepískli! Když v cíli dávali hrdince hobla, málem spadla. „Nevím, co tam se mnou udělali. Nějak mě zatočili. Už jsem se viděla na zemi,“ přiznala Vítková. Smála se, i když věděla, že to mohlo skončit všelijak. „Naštěstí mě udrželi a budu se moct postavit na start dalšího závodu,“ těší se na zítřejší stíhačku, do níž vyrazí z parádního třetího místa.

A scházelo málo a mohlo to být ještě lepší. Stříbrná medaile unikla Veronice o 1,6 sekundy. Nebýt jedné chyby na stojce... „Jak foukalo, na chvíli polevilo, já stála proti větru. Myslím, že rána šla doleva,“ uvědomovala si zaváhání. „Ta rána byla daleko, ale tady to tolik nemrzí, protože je to bronz, a hodně cenný,“ doplnil trenér Ondřej Rybář.

A Vítková to dobře věděla. „Jsem nadšená. Zní to až neuvěřitelně. Mám medaili z her v Soči, ale z mixu, ale tohle je moje první velká individuální medaile. Byl to můj sen.“ Třeba jich bude víc…



Přečtěte si
tenerife
11. 2. 2018 • 09:08

Veronika je moc sympatická,tak moc jsem ji medaili přála,přeji pevné zdraví a ať se jí stále tak daří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.