Troška shání prachy: Mega-projekt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Troška shání prachy: Mega-projekt!

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška (KAREL KOPÁČ / Aha)

Jeden z nejznámějších českých režisérů Zdeněk Troška (64) by si rád splnil několika dlouholetý sen, kvůli kterému se dokonce nepohodl s jedním z kolegů.  Režisér by rád natočil Čachtickou paní, jehož přípravu brzdí jedna velmi důležitá věc, chybí peníze.

Režisér Troška by rád převedl na plátno historický příběh v co nejreálnější podobě, tak, jak ji kdysi napsal spisovatel Jožo Nižňansky. „Nechci, aby to byl krvák, kde stříká krev z plátna na diváka. Mým cílem bylo udělat tuhle látku jako krásný, výpravný, historický film s hororovými prvky. Bohužel se doposud nenašlo tolik peněz, aby se to dalo realizovat, a bez zahraničního partnera to asi nepůjde,“ svěřil se Troška magazinu Sedmička.

Režisér se také kvůli svému velkému snu nepohodl se svým kolegou Jurajem Jakubiskem (79). Ten se svou manželkou natočil velkofilm Bathory. „Je to nefér a nekolegiální připravovat stejné téma, jako chystám já,“ nechal se tehdy slyšet Troška. Jakubiskova verze vyšla na 320 milionů korun a dodnes manželé splácejí náklady, které natáčení obnášelo. Dokonce se Jakubisko s manželkou dostal do velkých dluhů.
„Jen divák pak může posoudit, která z verzí se mu bude líbit více a co vychází z původní předlohy,“ dodal Troška pro magazin Sedmička. Zdali získá Troška potřebné finance na dílo o Alžbětě Báthoryové, která proslula svým sadismem a tím, že zavraždila přes 600 dívek, aby se mohla koupat jejich v krvi za účelem udržení mládí, ukáže čas.

 Na video se Zdeňkem Troškou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.