Brno se loučilo s Oldřichem Veselým (†69) z Blue Effectu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Brno se loučilo s Oldřichem Veselým (†69) z Blue Effectu

Legendární rocker Oldřich Veselý.
Legendární rocker Oldřich Veselý. (Pro Blesk: František Kressa / Blesk)

Olin odešel, jeho skvělá muzika zůstává! Tato věta spojila stovky smutečních hostů, kteří zamířily na poslední rozloučení s Oldřichem Veselým (†69), klávesistou a zpěvákem kapel Synkopy 31 a Blue Effect.

Smuteční akt v obřadní síni brněnského krematoria se neobešel bez největších pecek zesnulého – Rosenky, Černého racka a Malého prince, písně, kterou složil v roce 1998 pro stejnojmennou divadelní hru na prknech Národního divadla v Brně. Mnoho smutečních hostů přišlo v džínách, čímž respektovali Oldovo přání. „Zapomeňte na fraky a nažehlené puky a přijďte klidně v džínách. Tak by to totiž chtěl,“ vyzvali přátelé na sociální síti.

Mezi stovkami tváři nechyběla řada zvučných jmen, namátkou basák Pavel Pelc (68) z Progresu 2, zpěvák Jaroslav Albert Kronek (63) z Kernu či Roman Dragoun (61) z Futura či Progresu 2. „Bude mi moc chybět, ale na druhou stranu po něm zbylo strašně moc písniček,“ svěřil deníku Aha! Dragoun. „Věděl jsem, že bojuje s vážnou nemocí, ale i tak se s jeho odchodem nemůžu smířit. Až přijdu domů, přehraju si všechna jeho elpíčka, co mám. Aspoň na chvíli zaženu smutek,“ posteskl si po skončení obřadu jeden z fanoušků.

Břetislav Rychlík (59), režisér

„Byl to typický frajer a moravský řízek. Dělal i výbornou divadelní muziku, žádné laciné fláky. I proto jeho muziku miluje tolik lidí!“

Jiří Rybář (72), bubeník Synkop a galerista

„Když šel do Blue Effectu, řekl mi – víš, kdyby mi dal lano Karel Gott, tak nejdu, ale tohle se nedá odmítnout! Takový byl Olin...“

Pohřeb Oldřicha Veselého:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.