Požár hotelu v centru Prahy: Hasiči zachránili herce z Itálie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Požár hotelu v centru Prahy: Hasiči zachránili herce z Itálie!

Herec Alessandro Bertolucci.
Herec Alessandro Bertolucci. ( Foto HZS, Facebook)

Přijel do Prahy natočit reklamu, místo toho ale zažil něco, na co už nikdy nezapomene. Italský herec Alessandro Bertolucci (45) byl v sobotu ubytován v pražském hotelu Eurostars David, který zachvátil požár.

„Přišel jsem jen pár minut předtím do pokoje a viděl dým zpod dveří. Vyhlídl jsem z pokoje a chodba už byla plná kouře a už se přes ni nedalo projít,“ uvedl pro italská média herec. Řekl také, že se vrátil zpět do pokoje a pod dveře dal mokré ručníky. Pak otevřel okno a začal volat o pomoc. „Zachránili mě hasiči, kteří přišli pohotově a dali mě dolů na zem v košíku (vysokozdvižnou plošinou, pozn. red.). Vím, že tam byli mrtví. Je to zkušenost, kterou nikomu nepřeju,“ dodal.

Co se stalo?

Plameny v sobotu večer zachvátily pražský hotel Eurostars David, který stojí kousek od Tančícího domu. Na místě zemřeli dva turisté – Němec (†21) a Jihokorejka (†20). Němka (†20) a další žena, jejíž totožnost nebyla zatím zveřejněna, zemřely v neděli v nemocnici. Celkem bylo evakuováno 34 lidí. Do nemocnice bylo převezeno osm lidí, z toho dva zranění hasiči. Včera byly v lékařské péči už jen dvě osoby. Škody přesáhnou 20 milionů korun. Policie případ prověřuje pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Proč k tragédii došlo, se zatím neví.

 Video, ze kterého mrazí: Hasiči-hrdinové před hotelem oživují lidi vynesené z ohnivého pekla.

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
majojo
23. 1. 2018 • 17:54

Bertolucci byl poměrně známý filmový režisér (Poslední tango v Paříži, Poslední císař). Třeba se hošík odkope, co s ním má společného. Nebo to vyinvestiguje bulvárek?

cukrenka
23. 1. 2018 • 15:02

Bertolucci....a nemí to syn jedné známější herečky?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.