Obrovská tragédie: Olympioničce Samkové zemřel otec | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Obrovská tragédie: Olympioničce Samkové zemřel otec

Eva Samková
Eva Samková (Red Bull – Mat Rendek, Vítek Ludvík, archiv Evy Samkové)

Necelý měsíc před obhajobou olympijského zlata v Pchjongčchangu vyhrála Eva Samková (24) závod Světového poháru ve snowboardcrossu v tureckém Erzurumu. Výhru věnovala svému otci, který prohrál boj s nádorem na mozku.

"Život mi píše různé příběhy a zkouší moji odolnost. Byl to právě taťka, který mě spolu s mojí mamkou učil bojovat, nevzdávat se a věřit, že cesta, kterou jsem si vybrala, je správná. Dnes jsem vyhrála pro něj. Porazit smutek a poprat se o své místo je přesně to, co by si přál a byl by na mě pyšný," prohlásila Samková na svém profilu na Facebooku.

Zdravotní potíže se u jejího tatínka objevily poprvé, když bylo Samkové pouhých devět let. Lékaři tehdy museli rodině sdělit zdrcující zprávu. „Je to asi jedenáct let, co doktoři nádor odhalili. Pak ještě sedm let chodil do práce, teď je v invalidním důchodu. K tomu se přidala epilepsie, která je průvodním jevem. Míval i dvacet záchvatů za den,“ řekla podle iSport.cz před čtyřmi lety Evy maminka Ludmila Samková. Samková svým vítězstvím dokázala, jak silná žena je. Po víkendu se olympionička vrací domů za svou rodinou, a prosím veřejnost a média o klid v těchto těžkých chvílích.

 Na video s Evou Samkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...


Olympiáda 2018: Začaly zimní olympijské hry v Pchjongčchangu

Jednou z nejsledovanějších disciplín na olympijských hrách v Pchjongčchangu bude hokej. Na ZOH 2018 po letech nebudou startovat ty největší hvězdy z NHL, přesto tým doufá v medaile. S nadějí se vzhlíží i k dalším disciplínám, které jsou na programu. Vlajkonoška české výpravy - snowboardistka Samková, ze snowboardových disciplín ještě Pančochová nebo Ledecká, která si věří i v lyžařské diciplíně. Tradičně se spoléhá na rychlobruslařky Sáblíkovou, ale také Erbanovou. V biatlonu by mohla bodovat Vítková. Českou republiku bude celkem reprezentovat 94 sportovců, což na ZOH rekordní počet.


 




Přečtěte si
villon
21. 1. 2018 • 11:44

Rodiče umíraj všem, někomu dřív, někomu později. O tragedyji bi se mohlo jednat u desetiletýho dítěte. Tohle je fakt přehnaný. Není to žádnej med, ale čeká to většinu lidí. Těch šťastnějších, protože kdo to nezažil, umřel dřív než rodič, to je teprve tragedyje.

ivanak
21. 1. 2018 • 08:27

Ten nadpis ,,obrovská tragedie" nepsala Samková,ale bulvár opět.Pro ni a její rodinu to tragedie je,jako pro každého z nás,komu zemře blízký člověk.Pouze bulvár a jeho redaktoři to používají jako senzaci a pocity jdou stranou.Rodině přeji,aby vše ustála bez těchto neomalených novinářů.Hodně sil.

defakto
21. 1. 2018 • 06:27

... obrovská tragédie je to akorát pro Samkovou , jejich rodinu a pár přátel !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.