Mirek Vladyka a Filip Blažek na jednom jevišti: Střílí si z Titaniku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mirek Vladyka a Filip Blažek na jednom jevišti: Střílí si z Titaniku!

Blažek a Vladyka napodobují jednu z scén filmu Titanic.
Blažek a Vladyka napodobují jednu z scén filmu Titanic. (Foto Aha! – Martin Hykl, Jakub Poláček, ara)

Dvě hodiny neslezou z jeviště, role střídají jako ponožky. Miroslav Vladyka (58) a Filip Blažek (44) představují katastrofu Titanicu z mnoha dosud netušených pohledů. Jak to cítil ledovec, parník i kapitán.

Na jevišti si oba vyzkoušejí nejrůznější role, rozkošný je Mirek jako Dafné v pověstné scéně ze slavného velkofilmu s Leonardem DiCapriem (43) a Kate Winslet (42). Vladyka má navíc k lodím hodně blízko. V roce 2009 byl např. členem posádky lodi Bohemia Express, jež získala titul amatérských mistrů světa v námořním jachtingu.

Navzdory zkáze Titanicu stále považuje lodní dopravu za jednu z nejbezpečnějších. Statistiky mu ostatně dávají zapravdu „Ale to víte, moře je krásný živel, který si občas vezme svoje,“ řekl herec deníku Aha! po premiéře v Divadle Kalich. Svěřil se, že při potápění nemá moc rád vraky lodí. „Je to smutný pohled, připadají mi, jako by raněné,“ svěřil se Vladyka. Zachránil miminko

V létě 2016 Miroslav Vladyka zachránil matku s dítětem, pod nimiž se začal potápět přetížený přívoz na Slapech. Žena už byla téměř po krk ve vodě a zoufale držela pětiměsíční dceru nad hladinou. Herec byl na Slapech díky závodu plachetnic. Plul zrovna kolem a když viděl, co se děje, naklonil se přes palubu a vzal miminko k sobě na loď. „Jen jsem tam byl ,“ tvrdí dodnes Vladyka skromně.

Sehraná dvojka

Vladyka a Blažek jsou už zkušená a hlavně sehraná dvojka. Před čtyřmi lety si spolu zahráli v komedii Chlap na zabití. „Můžeme se na sebe spolehnout,“ pochvaluje si Vladyka. Mají prý i stejný názor na hereckou práci.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.