Pavlína Filipovská (76) o nemocné kamarádce Janě Brejchové (77): BRÁNÍ MI JI NAVŠTÍVIT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pavlína Filipovská (76) o nemocné kamarádce Janě Brejchové (77): BRÁNÍ MI JI NAVŠTÍVIT

Kamarádky Brejchová s Filipovskou
Kamarádky Brejchová s Filipovskou (Foto Aha! - David Kundrát, Martin Hykl a ara)

Už 78 let bude zítra herečce Janě Brejchové. Žádná velká trachtace se ale nekoná. Sexbomba 60. let je totiž už jedenapadesátý měsíc odkázána na život v léčebně dlouhodobě nemocných a nikdo k ní nesmí. Ani nejlepší kamarádka Pavlína Filipovská (76).

„Vím, že má Jana narozeniny, vždyť na ni myslím takřka denně. Je to moc smutné, že ji v nemocnici nemohu navštívit a docela to bolí,“ řekla Blesku Filipovská, která kámošku naposledy viděla v říjnu 2013 v pražské Vinohradské nemocnici, kde Brejchová ležela na JIP po kolapsu. Od té doby Jana nepřekročila už 51 měsíců práh svého bytu, vystřídala několik zdravotních zařízení, až skončila jako „ležák“ v léčebně dlouhodobě nemocných v pražském Motole.

„V nemocnici na Vinohradech jsem Janu denně navštěvovala do té doby, než jsem potkala paní ředitelku, tedy její dceru Terezu, která mi to zakázala,“ prozradila Pavlína. „Prý moje návštěvy obtěžují. Tak jsem si řekla, že asi musím být zlá jedovatá bába,“ poznamenala Filipovská. Tu od té doby Tereza ani jednou neinformovala, jak je s Brejchovou. „Vždyť já ani nevím, jestli Jana žije,“ dodala Pavlína s tím, že není sama, kdo by chtěl Brejchovou navštívit, ale má zakázaný vstup. „Paní ředitelka k ní přátele nechce pustit,“ dodala Filipovská. Tereza Brodská (49) má ale jiné vysvětlení. „Kdokoliv chce jít za maminkou, bude odmítnut, pokud přijde napřímo. Já se snažím toho člověka tam rovnou vzít, protože z toho maminka mívá rozptýlení. Naposledy u ní byl syn zesnulého režiséra Jiřího Krejčíka, který je kameraman, a moc pěkně si popovídali,“ řekla deníku Aha! dcera herečky. „Rozhodně nejsem ta, která by bránila ve styku s maminkou, ba právě naopak,“ dodala Brodská. Jak šel čas Janou

Říjen 2013: Brejchová, která už trpěla degenerativním onemocněním mozku, doma zkolabovala. V bezvědomí ji našla dcera Tereza a nechala převézt do FN Královské Vinohrady. Odtud herečku převezli do Rehabilitačního centra na pražských Malvazinkách.
Září 2014:
Druhý domov získává v Rehabilitační nemocnici Beroun.
Leden 2015:
Herečka nešťastně upadla a zlomila si nohu v krčku.
Červen 2015: Ve FN Motol musela podstoupit operaci endoprotézy. Loučí se s Berounem a natrvalo získává domov v LDN v pražském Motole.



Přečtěte si
-bello-
20. 1. 2018 • 01:25

Brodská něčemu " prezidentuje " ?Já vím jen, že je hodně mizerná hérečka, jinak nic.A co se toho týče, tak by si s protěžovanou ( taky mizernou hérečkou) Filipovskou mohla spíš rozumět. Objektovně ale musím říct, že na to, jaký měla dětství se o mámu stará.A nemusela by

mullerovam@seznam.cz
19. 1. 2018 • 18:55

jak je možné, že už je několik let v LDN? Pobírá důchod a nic neplatí. Moje maminka byla po půl roce převedena do soukromé LDN, kde se platilo přes 10 tis., než byla umístěna do domova pro seniory. A byla odkázána na péči jiných. Nebyla ale holt hereçka!!!

defakto
19. 1. 2018 • 13:37

...nechápu proč za J. Brejchovou nemůže chodit P.Filipovská ? Neměla by si rozhodovat o tom kdo za ní může sama J.Brejchová ? ... a to ani nemá mobil , aby si popovídala s kým chce ?

dandova
19. 1. 2018 • 12:10

Jestli se nepletu, tak je vyplatil. A sto tisíc to asi nebylo.

mord
19. 1. 2018 • 11:58

Ty jsi ale pěkně frustrovaná nula to je dobře zasloužíš si to

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.