Je Gottova vila prokletá? Každý z ní utíká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Je Gottova vila prokletá? Každý z ní utíká!

Gottova milovaná vila v Jevanech je znovu na prodej.
Gottova milovaná vila v Jevanech je znovu na prodej. (David Kudrát, M. Pátek)

Pod tímhle domem, kam si vozil nejednu milenku, musí snad sedět žába na prameni! Od chvíle, co Karel Gott (78) v roce 2005 prodal rodinnou jevanskou vilu, se jí nedaří. Momentálně je po další rekonstrukci znovu na prodej.

Realitní firmy si prvorepublikovou secesní vilu přehazují jako horký brambor. Před třemi roky patřila jedné, pak ji zase koupila jiná. Od chvíle, co Gott rodinnou vilu prodal, už má třetího majitele. Prvním byl podnikatel Jan Moťovský (†41), který v roce 2008 záhadně zmizel v cizině a následně ho prohlásili za mrtvého. Jeho manželka dům, v němž Moťovský provozoval Slavíkovo muzeum, v roce 2011 prodala pražské firmě specializující se na nemovitosti. Ta ho nechala částečně zrekonstruovat. Následně od ní dům koupila další realitní firma. Ale ani ta ho do teď neprodala!

Má wellness patro
„Dům je po kompletní rekonstrukci ve fázi před položením povrchových materiálů. Ve wellness patře je nová strojovna k bazénům, zajišťující minimální náklady na provoz. V domě jsou nové plynové kotle, veškeré inženýrské sítě jsou nové. Vše se dělalo se zachováním a restaurováním původních prvků. Po rekonstrukci je i dům pro hosty či služebnictvo,“ prozradil deníku Aha! makléř realitní společnosti Soukup & Partners. Ta poprvé zveřejnila fotografie z vnitřku rekonstruovaného domu, a veřejnosti tak umožnila nahlédnout do míst, jež rodina Karla Gotta dříve tolik milovala. Cena vily je podle makléře 23 milionů korun.

Cena se propadla
Přitom předešlý majitel chtěl za vilu, která teprve rekonstrukcí procházela, 45 milionů korun. Její cena se tedy od roku 2015 propadla o 22 milionů korun. „Ten dům už mi nepatří, neptejte se mne na něj a nespojujte mne s ním,“ komentoval už několikrát Gott téma jevanské vily.



Přečtěte si
-bello-
16. 1. 2018 • 00:15

hm, rekonstruovali a přitom restaurovali původní prvky ?To by mě zajímalo jaký ?Pro mě je pecka už jen to zábradlí.Rekonstruovali technické zázemí, ale místo "restaurování " měli inovovat .Takhle ten barák může sloužit jen filatelistickým burzám , nebo cover verzi "Gott My Life" Fotka č. 20 ( dál jsem nedošla, nemusím mít všechno ) je druhá pecka ! Mistr Kája zvažoval, jak moc se má sobě dle svý fotky podobat , nebo si řek, " budu to prezentovat jako umělecký záměr! " Ježíšikriste a tohle a Gelemovou lidi kupujou.

gaysknirem
15. 1. 2018 • 15:25

Vše zlé pro něco dobré.Když se dva perou, třetí se směje. A tak občan zjistil .jak to tady chodí ,a jak je to s poctivostí. Bohužel teď neexistuje ,a ti nahoře jsouo špatný vzor pro občana.Koho volit v takové situaci? Je to skoro jako si koupit los.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.