7-denní dieta bez hladovění a počítání kalorií | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

7-denní dieta bez hladovění a počítání kalorií

Tara Kraft
Tara Kraft (Foto scom)

Americká novinářka Tara Kraft se zabývá zdravým životním stylem a výživou. Napsala populární knihu o hubnutí, ve které radí ženám, jak úspěšně zhubnout bez hladovění a počítání kalorií.

V knize je mnoho užitečných a praktických rad, které při hubnutí určitě oceníte. Aha! vám některé z nich přináší.

Talíř pod kontrolou

Velmi důležité je to, co si naservírujete na talíř. Tara radí: „Polovinu talíře vyplňte nakrájenou syrovou zeleninou. Na jednu čtvrtinu dejte bílkoviny. Buď živočišné (např. vejce a plátek libového masa) nebo rostlinné (ořechy, luštěniny, semínka). Ideální je druhy bílkovin zkombinovat. Poslední čtvrtinu talíře zaplňte sacharidy v podobě celozrnného pečiva či rýže.“

Sladké a zdravé

Když vás přepadne chuť na sladké, sáhněte po ovoci. Nejenže zaženete »mlsnou«, ale přispějete svému zdraví. Vždyť ovoce obsahuje vitaminy, antioxidanty a vlákninu. Posledně jmenovaná vás zasytí a ještě podpoří správné vyprazdňování.

Dobrý protein

Abyste hubli a zároveň neztráceli svalovinu, zařaďte do jídelníčku tzv. »chudé« bílkoviny. Ty najdete především v drůbežím mase a rybách. Vyhněte se prorostlému vepřovému a hovězímu masu.

Vsaďte na tekutiny

Základem pitného režimu této diety je zelený čaj a voda s citronem. Zrychlíte tak svůj metabolismus. Vsaďte na zelenou a udělejte si po ránu smoothie například ze zelených jablek a celeru nebo mladého špenátu, dopoledne ho můžete vystřídat smoothie s bylinkami, jako jsou petržel nebo bazalka, a s čerstvou okurkou. Dobrá zpráva je, že káva je povolena.

Pozor! Tahle rychlá dieta by se měla držet právě jen týden, na delší dobu to nezkoušejte.

Tipy Tary Kraft

Veganské burgery

Pomixujte červenou čočku, fazole, cuketu a lilek. Vytvořte burgery a smažte je na minimálním množství oleje. Jezte je se zeleninou, nikoli s hranolky.

Salát z quinoy

Quinou, nebo-li semínka merlíku čilského, rostliny pocházející z Jižní Ameriky, namočte na 5 minut do studené vody a poté uvařte podle návodu. Smíchejte se zeleninou nebo si dopřejte netradiční chuť a zkombinujte je s avokádem a pomerančem.

Přečtěte si
jajas
11. 3. 2018 • 18:49

Tak to mně zase dostalo! Kecy, furt stejné, stále se opakující, nic nového pod sluncem...prostě zelenina, kuře, ovoce....a jsi štíhlá! Aspoň jsem se pobavil. když už nic.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.