Nemocný Mrkvička (78): CO MI ZACHRAŇUJE ŽIVOT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemocný Mrkvička (78): CO MI ZACHRAŇUJE ŽIVOT!

Ladislav Mrkvička je na tom lépe.
Ladislav Mrkvička je na tom lépe. (Profimedia)

Invalidní vozík zcela vážně hrozil Ladislavu Mrkvičkovi (78) poté, co mu lékaři v létě zjistili zánět kostí a šlach. Vše bylo o to horší, že hvězda seriálu Policie Modrava už 15 let bojuje s depresemi a Parkinsonovou chorovou. S novým rokem se ale vše zázračně zlepšilo!

„Trochu jsem se vyspravil. Chodím už. Ne že bych běhal, to ne, ale chodím,“ svěřil deníku Aha! herec, který trpí bolestivým zánětlivým onemocněním zvaným Polymialgia rheumatica.

„Všechno mě bolelo, všechny klouby, nemohl jsem ani sejít ze schodů, musela pro mě přijet sanitka,“ zavzpomínal Mrkvička v rozhovoru pro Téma s tím, že už propadal beznaději. Podle jeho slov to totiž vypadalo, že skončí na invalidním vozíku!

„Tehdy jsem si poprvé připustil, že je to možná konečná. Jako na potvoru se mnou zrovna televize točila dokument, který je silně depresivní,“ přiznal herec, který už léta bojuje s depresemi.

„Trpěl jsem jimi už dřív, ale pokaždé jsem se z nich nějak vyhrabal,“ řekl Mrkvička s tím, že někdy prožíval opravdové peklo. „S depresemi si hraju už tak deset let, možná patnáct let a chvílemi to bylo až sebevražedné,“ prozradil herec. „Měl jsem stavy, že jsem nemohl vylézt z baráku, bál jsem se lidí, měl jsem úzkosti. A před představením mě zachvátila příšerná panika, že neřeknu ani slovo, že ztratím souvislosti, že mě to zahubí,“ popsal.

Zánětlivé onemocnění a deprese nejsou ale jediné zdravotní problémy, se kterými se musí potýkat. „Mám Parkinsona, takže nemůžu psát, já už teďka nesvedu ani podpisový vzor v bance. Ten třas je nepředvídatelný. Někdy mi ruka náhle uteče,“ přiznal herec, který se vším statečně bojuje. „Řekl bych, že je to teď všechno lepší. Dalo by se říct,“ řekl Aha! Mrkvička s nadšením. Velkou radost má i z toho, že může učit na DAMU. „Učím pořád. Ta práce mě baví,“ dodal.

Zázrak za 7 měsíců

V červnu loňského roku bylo pro herce současné zlepšení zdravotního stavu jako nesplnitelný sen. „Nevím, jak dlouho tu budu. Ještě mě přijímají, odpovídám na nějaké otázky. Hovořit o tom je tedy předčasné. Moc bych si přál, abych byl co nejdříve z nemocnice zpátky doma,“ řekl tehdy deníku Aha! Ladislav Mrkvička zlomeným hlasem.

Bolesti na Modravě

Se zdravotními problémy se Mrkvička potýkal i během natáčení seriálu Policie Modrava. Naštěstí měl v druhé řadě jako učitel Emil Kintzel málo scén a všechny se zvládly natočit za jeden den. „I když byl unavený, snažil se na sobě nedat nic zdát. Ani jednou si nepostěžoval,“ prozradil Aha! dobře informovaný člen štábu.

Medvecká je týraná žena v seriálu policie Modrava.

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
10. 1. 2018 • 11:02

To se ví, že si nestěžoval. Jinak by si už neštrejch.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.