10 let od svatby Gotta s Ivanou: CO ZÍSKAL, CO ZTRATIL | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

10 let od svatby Gotta s Ivanou: CO ZÍSKAL, CO ZTRATIL

Když Gott svatbu oznámil, nikdo tomu nevěřil, protože o tomto kroku v životě ani neuvažoval.
Když Gott svatbu oznámil, nikdo tomu nevěřil, protože o tomto kroku v životě ani neuvažoval. (Foto Aha!: D. Kundát, M. Hykl, P. Machan, R. Klejch ara)

Narození i ztráta dcery, boj s rakovinou i velké přepisování majetku. To všechno a ještě mnohem víc zažil Karel Gott (78) poté, co se rozhodl 7. ledna 2008 k velkému životnímu kroku a vzal si za manželku tehdy ještě Ivanu Macháčkovou (41). Jeho život se otřásl v základech.

Pravda o utajené svatbě ve městě hazardu

 

Do Las Vegas odletěli tajně a jejich svatebního obřadu v kapli se zúčastnila i jejich tehdy dvacetiměsíční dcera Charlotte Ella a maminka nevěsty Blanka. Aby se nikdo nic nedozvěděl, zpěvák úmyslně neinformoval ani své kamarády. Kromě Ladislava Štaidla (72). Toho dokonce poprosil, aby mu ve Vegas svědčil. Není divu. Byl to právě Štaidl, se kterým ve městě zábavy a hříchu úspěšně v mládí bodoval. „Zrovna jsem se soudil s Ivetou o Artura. Jinak bych tam býval určitě letěl,“ vysvětlil Štaidl, proč kamarádovi nakonec veselku neodsvědčil.

 

A protože sňatek skutečně nebyl dlouho připravovaný, vše potřebné se pořídilo v jednom lasvegaském butiku. Karel si vybral vestu v barvě champagne a tomu se musela podřídit i Ivanina róba a družičkovské šaty Charlotte. Svatební šaty byly z dílny Olega Cassiniho, dvorního krejčího Jacqueline Kennedy. V obchodě snoubenci pořídili i prstýnky z bílého zlata. A protože si Gott bral holky dvě, před oltářem navlékal kroužky na dva prstíky. „Můj prstýnek je bez kamenů, Ivanin je kamínky posetý a Charlottin jen velice něžně,“ prozradil zpěvák. A nakolik ho svatba vyšla? „Nevím. Když jde o takový zásadní životní krok, tak to se přece nepočítá,“ okomentoval vše tehdy Gott.

 

CO ZÍSKAL

 

Narození druhé dcery
V momentě, kdy Ivana Macháčková řekla Gottovi ANO při tajném obřadu v Las Vegas, manželé už spolu měli dvacetiměsíční dceru Charlotte Ellu, která cupitala kolem rodičů i během obřadu. Nevěsta po slavnostním slibu manželské věrnosti přiznala, že je těhotná. Půl roku po veselce se manželům narodila druhá dcerka Nelly Sofie (9).

 

Umělkyně v rodině
Starší dcera Charlottka jde ve šlépějích svého tatínka. Hraje a zpívá v muzikálu Mata Hari, nazpívala s tátou hit k pohádce Anděl Páně 2, a navíc ještě skvěle dabuje.

 

Čtyřnohého parťáka do nepohody
Dva roky po svatbě manželé Gottovi přivítali do rodiny nového člena. Svým dcerkám pořídili fenku zlatého retrívra Stellu. Její přítomnost ocenil nejvíc Mistr – právě když bojoval s rakovinou, vítala ho při každém návratu z nemocnice domů. Pejsek je navíc vycvičen pro pomoc lidem.

 

Ošetřovatelku a oporu v jedné osobě
Jakmile Gotta začalo zlobit zdraví, jeho manželka ze dne na den sekla s veškerou prací, kterou měla. Na vlastní žádost odešla z primáckých VIP zpráv, které moderovala pět let, a dala výpověď také z muzikálu Přízrak Londýna. Za to jí tehdy dokonce hrozila pokuta až 400 tisíc za každé neodehrané představení. Pro Ivanu byl ale slib: »Ve zdraví i v nemoci...«, který manželovi dala při obřadu, na prvním místě. O český »zlatý poklad« starostlivě pečuje.

 

Další Slavíky
Po svatbě rozhodně nesekl se zpěvem, vždyť to je vedle rodiny jeho nejmilejší zábava. Své hejno Slavíků od té doby rozšířil o dalších devět »zlatých« kousků.

Medaili od prezidenta
Dne 28. října 2009 obdržel Gott od prezidenta České republiky Václava Klause Medaili za zásluhy I. stupně.

 

CO ZTRATIL

 

Pracovní tým
Se svatbou Mistr změnil nejen stav v občance, ale i svou oporu v práci. Po 24leté spolupráci náhle vyměnil manažerku Jaroslavu Herzerů a do funkce povolal svou manželku Ivanu. Zároveň se Gott rozloučil po dlouhých třiceti letech s tajemníkem Janem Adamem (na snímku). Karel s Ivanou pak sestavili nový zpěvákův tým. Zpěvák vyměnil i řidiče a kadeřnici. Ivana přijala také jeho novou mluvčí Anetu Stolzovou.

 

Vlasy a letitou image
V listopadu 2015 lékaři Zlatému slavíkovi diagnostikovali rakovinu mízních uzlin. Začal velmi rychlý a drsný boj o život. Podstoupil šest cyklů chemoterapie, po které agresivní nádor ustoupil, ale kvůli tomu ztratil na nějakou dobu i vlasy. Když se na veřejnosti objevil s holou hlavou, byl to šok. Stejně tak si fanynky dlouho zvykaly na jeho vousy. Ale nakonec se všichni shodli, že mu to sluší.

 

Osobní vlastnictví Bertramky
Už dva roky má vila na Bertramce nového majitele, resp. majitelku. Nemovitost v hodnotě přes 50 milionů přepsal Mistr na Ivanu. K tomu došlo přesně 26. února 2016, a to na základě darovací smlouvy, kterou Gott sepsal se svým právníkem 15. prosince 2015, tedy v době největšího strachu o život, kdy jej ohrožovala rakovina mízních uzlin. Napsaná na něj zůstala jen garáž...

 

Důvěrnici Alici
Po letech na Slavíka prasklo, že udržuje velmi důvěrný vztah se svou někdejší milenkou Alicí Kovácsovou (51, na snímku). Ta se s mistrem intimně sblížila v jejích sedmnácti letech a jejich přátelství trvalo dlouhých 34 let, a to se jeho manželce nelíbilo. Ivana měla Karlovi velmi ultimativně loni v říjnu přátelství s Alicí zakázat.

 

Dobré vztahy s dcerou Dominikou
Než Karel onemocněl, po dlouhých 13 letech se do Česka vrátila jeho nejstarší dcera Dominika (44, na snímku). Slavík jí začátky v rodné zemi velmi usnadnil, platil jí byt, sehnal práci, půjčil auto. Pak se s otcem dostala do sporu, když všechen majetek přepsal na manželku. Když se vrátila do Finska, tak dlouho nebyli v kontaktu. „Nemohla jsem se tátovi dovolat, prý měl blokované hovory. Měla jsem o něj strach,“ svěřila Karlova nejstarší dcera.

 

Agenturu za korunu
V létě roku 2015 založil zpěvák společnost Karel Gott Agency s.r.o., kde byl jediným jednatelem s vkladem 1 koruna. Nyní je jednatelkou firmy s kapitálem 1 Kč jeho paní Ivana, on byl z rejstříku vymazán.

 

Roubenku
Kromě Bertramky Ivanině rodině Gott věnoval také vysněnou chalupu v Doubici, kterou začal stavět koncem roku 2016. Nechal ji přepsat na svou tchyni Blanku Krejčí (66). Ve chvíli, kdy byla roubenka dostavěna, se ji ale rozhodl prodat.

 

Odešli kamarádi
Za 10 let přišel Karel Gott o řadu známých a kamarádů. Dlouholetého přítele a řidiče Oldu Havránka (†78) mu vzala rakovina. A teď nedávno zemřel jeho souputník a kamarád Karel Štědrý (†80), jenž marně bojoval s Alzheimerovou chorobou.

 

 Karel Gott vypráví historku



Přečtěte si
ivoadler
9. 1. 2018 • 16:35

Na komentáře hovad, jako jsi ty, nereaguji. Pokud tedy dnes reaguji, tak jen proto, abych ostatním dokumentoval, jaké jsi hovado. Jsem majitelem rodinného domku + garáž a zahrádka, družstevního bytu, zemědělské půdy, kterou pronajímám a několika bankovních kont, na kterých je více, než je v kraji obvyklé. Co můžeš o sobě uvést ty, kromě toho, že už svou přezdívkou jsi nám sdělil, že jsi hovado?

mord
9. 1. 2018 • 01:51

Nějaké vlastní zkušnosti šmudlo? Ale kde by jsi ty vzal vlastně na garáž

zvonekdozahrady
8. 1. 2018 • 15:53

Získal ždímačku na peníze a ztratil rozum.

domino22
8. 1. 2018 • 12:47

Lidičky, vzpamatujte se a nezáviďte mu....Pan Gott byl celý život zvyklý žít na výsluní. S přibývajícím věkem mu začalo ubývat příznivců, protože mladí našli své idoly jinde. A jak měl tedy Kája na sebe opět upozornit, než nějakými "vývrtkami" ?????? Měl kolem sebe spoustu krásných žen a nakonec asi přebral a namluvil si husičku z Moravy... Starší dcery nikdy v lásce neměl, tak když to s ním vypadalo špatně, zavčas všechno přepsal na "husičku"...... A hold skáče, jak "husička" píská..... Tak ho nechte v klidu, chudáčka našeho, vždyť přišel o řadu kamarádu a známých a už mu jen zbývají ty mácháččeny.........

ivoadler
8. 1. 2018 • 11:33

Ještě, že je na něj napsaná garáž. Pořád se má kam uchýlit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.