Úspěšný biják Marie Terezie: Budou další díly? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Úspěšný biják Marie Terezie: Budou další díly?

Film Marie Terezie
Film Marie Terezie (Česká televize)

Velkofilm Marie Terezie nesbíral úspěch jen u nás. Například v Rakousku ho podle deníku Blesk shlédlo rekordních 1,2 milionu diváků. Není divu, že tamější televize už vstoupila do jednání s českou scénáristkou kvůli jeho případnému pokračování.

Rakouská televize ORF po zjištění rekordního zájmu svých diváků o film Marie Terezie okamžitě kontaktovala jeho scénaristku Mirku Zlatníkovou. „Teď mi psali z ORF, jestli si umím představit pokračování. Vzhledem k tomu, že jsem celý Vánoce zas proseděla v teplákách u počítače, umím si představit maximálně to, že půjdu ven a zabořím si hlavu do sněhu," s nadsázkou okomentovala nabídku Rakušanů úspěšná scénáristka na svém Twitteru. 

Vojta Kotek: Netušil jsem, že člověka mohou bolet vlasy!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
paralenka
7. 1. 2018 • 09:34

Vadí mi, že se pořád píše o úspěšném bijáku ČT. Já jsem například MT viděla týden předtím na STV, jde přece o koprodukci, takže ČT je jen jeden ze čtyř článků minisérie, i když fakt, že scénáristkou je Češka, má svou váhu. Osobně mám výhrady ke Kotkovi, neseděl mi tam, vypadal nevyzrále, málo důstojně pro danou postavu. Někdy scény byly poněkud syrové, sklouzávaly do light porna, ale jedno nelze upřít - po shlédnutí jsem sedla k netu a hledala informace, takže vzdělávací přínos určitě. Prý to tak měli i diváci ČT. Jen první část mě bavila víc než druhá.

dametodokupy
4. 1. 2018 • 21:28

Super

žanyn
4. 1. 2018 • 19:50

Souhlas. Tímhle se naše děti naučí dějepisu a našim kořenům mnohem snadněji - a bez onoho "správného ideologického formování". A ti hloubavější si jistě onu historii najdou sami....

zvonekdozahrady
4. 1. 2018 • 18:59

Natočte něco o Drahošovi, např.jak je falešný jako ty jeho brýle.

rezacek
4. 1. 2018 • 16:35

Kolik diváků, tolik názorů. Mně například se to líbilo. Navíc děj končí v podstatě na počátku vlády MT, další informace se člověk dovídá z titulků. Čili by byl prostor pro cca 4-5 dalších dílů - sedmiletá válka, školské reformy, rušení roboty, zakládání nemocnic, spoluvláda se synem Josefem (později Pepa dvojka), který je zde jako miminko ... Fakt to nebylo špatný, akorát si neumím představit milování pod dohledem nějakého flanďáka - toho bych vykopal jako prvního. Ale byla holt jiná doba.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.