Smích i pláč! Rok 2017 otřásl osudy 19 českých hvězd | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smích i pláč! Rok 2017 otřásl osudy 19 českých hvězd

Lenka Filipová
Lenka Filipová (Martin Hykl)

Sklonek roku je vždy čas, kdy všichni více či méně bilancujeme. Vzpomínáme na to dobré, co nám končící rok přinesl, hodnotíme chyby, které jsme udělali, abychom se jich mohli v dalším období vyvarovat. Nejinak jsou na tom naše celebrity. Kdo měl v roce 2017 důvod k radosti a komu přinesl trápení? Přinášíme vám krátký přehled a přejeme úspěšný vstup do roku 2018. Zachovejte Aha! TV magazínu přízeň.

Loučení roku: Marta Kubišová (75)

Co si předsevzala, to splnila. Legendární zpěvačka v minulých letech plánovala ukončení kariéry a nakonec svůj odchod ze scény naplánovala na letošní podzim, kdy absolvovala turné Marta Naposledy. To zakončila stylově 1. listopadu, v den svých 75. narozenin, v rodných Českých Budějovicích. V září také Kubišová znovu nazpívala svou nejslavnější píseň Modlitba pro Martu, přičemž ve studiu ji podpořily kolegyně Bára Basiková, Blanka Šrůmová, Naďa Válová, Tereza Černochová Natálie Kocábová. Na nahrávce zazní i hlas Hany Hegerové, která vzhledem ke zdravotnímu stavu svůj part natočila doma. V budoucnu se Kubišová hodlá věnovat sobě, svým milovaným zvířatům a také chce napsat knihu svých pamětí.

Rozchod roku: Michaela Jílková (49)

Žili spolu patnáct let, teď přišel krach. Manželství známé moderátorky a mediálního poradce Michala Voráčka (59) už bylo nějakou dobu v krizi, pět měsíců spolu manželé nežili a nakonec vše vyústilo v žádost o rozvod. Poprvé byla Jílková provdaná za Vladimíra Dvořáka, syna známého konferenciéra, scenáristy a herce, a má s ním syna Jakuba (20). Po rozchodu se moderátorka zamilovala do Voráčka, s nímž ale dvanáct let žila jen na hromádce i přesto, že se jim v roce 2004 narodila dcera Maruška. Vzali se tajně až 30. června 2014. „Svatba byla taková oslava naší lásky. Stejně nikoho jiného nechceme a spolu už půjdeme do hrobu,“ řekla tehdy Jílková. Bohužel, dnes je všechno jinak. 

Ostuda roku: Hana Gregorová (65)

Za lásku zaplatila tvrdou daň! Rok a půl si vdova po Radoslavu Brzobohatém (†79) Hana Gregorová užívala lásky mladšího partnera Ondřeje Koptíka (34). Rok 2017 ale přinesl velký obrat, když se herečka rozhodla milence vyhodit. Důvodem byly prý Ondřejovy lži a fakt, že užíval drogy. Jenže tento krok se jí nevyplatil, Koptík začal zveřejňovat intimní podrobnosti a fotky z jejich společného soužití, na sociálních sítích publikoval pornobásně, kterými prý chtěl Hanu získat zpět. Herečka dlouho mlčela, ale stres se podepsal na jejím zdraví natolik, že musela být hospitalizována v nemocnici. K pohodě jí nepřispěl ani fakt, že musela odejít i z Divadla Radka Brzobohatého, které před lety zakládala. Po prodeji se totiž neshodla s novou principálkou.

Překvapení roku: Jiří Korn (68)

Praštil do toho potřetí! Zpěvák toho o svém soukromí nikdy moc neprozrazoval, v posledních letech se o něm vědělo pouze, že žije s přítelkyní Renatou Cieslerovou (43), s níž se poznal na golfu. Velkým překvapením tedy byla zpráva z podzimu 2017, že se potřetí oženil. „To přišlo z jeho strany, myslím si, že to bylo asi správné, protože jsme spolu strašně dlouho. Osm let. Je to úžasný. Naštěstí se nic nezměnilo, stále fungujeme jako před osmi lety,“ prozradila Renata v Top Star magazínu televize Prima. Pro Korna už to byl třetí sňatek, první manželství z roku 1972 nevyšlo. Stejně jako to druhé s Kateřinou Kornovou (50), již si vzal v roce 1992 a má s ní dvě děti – Filipa 25) a Kristinu 24). Snad tedy do třetice všeho dobrého…

Hubnutí roku: Pavla Tomicová (55)

Od mládí měla problémy s váhou, s přibývajícími roky pak kila ještě přibývala. V létě 2017 se ale najednou představitelka kadeřnice Simony ze seriálu Ulice objevila ve společnosti viditelně štíhlejší. Co za její proměnou stálo? Herečka přiznala, že jí lékaři diagnostikovali cukrovku, a tak se rozhodla, že se sebou musí něco udělat. Začala zdravě jíst, pohybovat se a více odpočívat. A kila šla najednou dolů. Nakonec se jí podařilo shodit přes 20 kilo a její zdravotní stav se výrazně zlepšil. „Pravidelně docházím do diabetologické poradny, ale všechno se mi krásně srovnalo. Nyní beru jen prášky a mám dobré hodnoty,“ prozradila herečka, která si během roku zahrála i v seriálu Trapný padesátky zvládla i premiéru hry Ženy na okraji nervového zhroucení v Divadle Na Fidlovačce.

Návrat roku: Tereze Pergnerová (43)

Již několikrát se pokusila o návrat na výsluní, teď to vyšlo! Kdysi jedna z nejslavnějších moderátorek, jejíž kariéru zničila drogová závislost, se znovu objevila na obrazovce. A v pořadu Mise nový domov Pergnerová dokázala, že doopravdy umí. Formát, v němž pomáhala lidem s těžkým osudem vybudovat nové bydlení a zlepšit jejich život, jí perfektně sedl, bylo jasné, že problémům druhých rozumí. Aby ne! Sama si sáhla na dno. Když v roce 1994 začala moderovat v TV Nova hitparádu Eso, stala se z ní přes noc hvězda. Brzy ale propadla drogám, během závislosti na heroinu porodila syna Samuela (17). Teprve tři roky poté úspěšně podstoupila léčení a nyní s partnerem Jiřím Chlebečkem (47) vychovává kromě Samuela i dceru Natálii (9).

Opora roku: Veronika Žilková (56)

Herečka má za sebou náročný rok hlavně v soukromí, kdy musela být oporou svému manželovi i dětem. Zkraje roku ji trápil problém nejstarší dcery Agáty (32), která řešila vážný partnerský rozkol s Jakubem Prachařem (34). Modelka totiž byla v podezření, že byla svému muži nevěrná a že dítě, které není jeho. Žilková se a nenarozené vnouče jako lvice. Pár krizi zvládl, a tak se v mohla radovat ze zdravé vnučky Mii. Při podzimních volbách pak stála po boku manžela Martina Stropnického (61), poté se radovala z jeho úspěchu. Na sklonku roku ovšem prožila velké obavy o syna Cyrila (28), který kvůli srdeční vadě musel podstoupit náročnou operaci. Po čtyřiadvaceti hodinách hrůzy si ale herečka mohla opět oddechnout, vše dobře dopadlo. „Pláču štěstím. Je to nejkrásnější dárek k Vánocům,“ přiznala Žilková.

Tragédie roku : Jan Tříska (†80)

Zdálo se, že ho čeká další skvělý rok jeho kariéry. Jan Tříska natočil s Janem Svěrákem (52) nový film Po strništi bos. Ještě v létě ho spolu s dalšími kolegy představil na pražské premiéře. Tehdy si ale každý všiml, že jindy velmi vitální Tříska nevypadá dobře. „Jsem jen unavený a je mi horko,“ omlouval svůj stav. Ráno už zase běhal po Praze a byl fit. Když pak v sobotu 23. září, dva dny před natáčením nového filmu režiséra Jiřího Mádla (31) Na střeše, spadl nešťastnou náhodou z Karlova mostu, národ strnul v šoku. V noci z neděle na pondělí pak legendární herec podlehl ve střešovické nemocnici zraněním, která si při pádu způsobil. Pohřeb se konal v Národním divadle na začátku října. Urnu s popelem Jana Třísky odvezla na podzim vdova Karla Chadimová 74) do Los Angeles, kde s manželem od 80. let bydleli. Podle jeho dřívějších slov si přál jednou rozprášit do moře.

Boj roku: Lenka Filipová (63)

Selhání imunity. S takto vážným onemocněním oblíbená zpěvačka bojovala během roku 2017. První náznaky, že něco není v pořádku, se objevily už v lednu. Lenka onemocněla chřipkou, která ji donutila rušit nasmlouvaná vystoupení. Uběhlo ale několik měsíců a zpěvačka se na pódia stále nevracela, a tak se fanoušci začali ptát, co se děje. V červnu nakonec přiznala, že bojuje s vážnou nemocí. „Chtěla bych vám říci, že šlo o vážné selhání imunity. Léčení mám za sebou a nyní regeneruji a začínám se připravovat na další sezonu,“ odpověděla jim Filipová. Na pódia se plánovala vrátit až prosinci, nakonec začala vystupovat už v září. A ani v příštím roce nehodlá své příznivce o své písničky ochudit.

Radosti roku: Andrea Kerestešová (33)

V srpnu 2016 se provdala za hudebníka Mikoláše Růžičku (38), o rok později jich už bylo o jednoho víc. Herečka známá ze seriálů Vyprávěj nebo Ordinace v růžové zahradě 2, která hrála ještě ve vysokém stupni těhotenství, den před výročím svatby porodila syna Tobiáše. Porod byl sice komplikovaný, ale radost ze zdravého syna byla o to větší. Šťastných maminek s narozenými miminky přibylo v roce 2017 ovšem mnohem víc, připomeňme například moderátorky Sandru Parmovou (31), Hanku Mašlíkovou (35) Lejlu Abbasovou (37), herečky Barboru Polákovou (Michaelu Tomešovou (26) nebo modelky Janu Doleželovou (36) či Lucii Křížkovou (33).

Táta roku: Tomáš Klus (31)

Populární písničkář naplno vystupoval, natáčel nové písně a také rozšířil a přestěhoval svoji rodinu. S manželkou Tamarou (29) si koupili baráček u Mníšku pod Brdy za Prahou a vrhli se do jeho rekonstrukce. K tomu se jim na konci léta narodila dcera Jenovéfa. Celkem už tak spolu mají děti tři, ještě dceru Josefínu (4) a syna Alfréda (1). Klus si současný život velmi pochvaluje. „S mojí ženou přišel do mého života jiný vítr, a ten změnil úplně všechno. Teď jsem šťastný a nehledám štěstí v jiných stájích,“ přiznal písničkář, kterého mohli fanoušci vidět na mnoha festivalech i samostatných koncertech.

Smolařka roku: Lucie Bílá (51)

Česká slavice se pokaždé do někoho bezhlavě zamiluje, všude o tom mluví, aby pak vztah náhle zkrachoval. To je i příklad jejího posledního přítele Radka Filipiho (34). „Miluju svoji práci někdy až tak moc, že vyhraje nad partnerstvím. Musela jsem si vybrat, protože Radek Filipi je člověk, na spolehnout. Stará se o mne, mám ho ráda. Zůstává dál členem mého pracovního týmu,“ upřesnila zpěvačka s tím, že vysoký sympaťák ji stále vozí na koncerty a na akce. Bývalý fitness trenér měl dokonce s Lucií prožít letošní Vánoce, jelikož o svátcích neměl s kým být.

Jubilantka roku: Helena Vondráčková (70)

Vyprodanými koncerty v Česku a na Slovensku oslavila popová legenda sedmdesáté narozeniny. Do Bratislavy jí mimo jiné přijel slovy a písní pogratulovat Karel Gott (78), se kterým na jedné scéně nevystupovala dlouhých deset let. Vydala také nové album Dávno vím svý, ve kterém přesedlala z popu na moderní šanson. V soukromí Helenu nadále trápily spory s bratrem Jiřím Vondráčkem (66). Mrzelo ji, že jí nepopřál k narozeninám a ještě se šel na rozlučkový koncert Marty Kubišové (75) do Lucerny za svoji sestru omluvit. „Nerozumím tomu, proč to dělá, a velmi mne to mrzí,“ prohlásila zpěvačka, se kterou brácha nemluví kvůli tomu, že si před lety vzala za manžela podnikatele Martina Michala (58).

 Trable roku: Karel Gott (78)

Po úspěšném boji s rakovinou mízních uzlin se naplno vrátil na scénu. Vystupoval v Česku i na Slovensku, s kapelou No Name natočil píseň Kto dokáže. Karla Gotta ale během roku provázela řada zdravotních problémů. Nejvíce pak infekce dýchacích cest a dutin. S nemocí dokonce na jaře odzpíval koncert ve vyprodané pražské Hybernii, který byl považovaný za jeho první velký po boji s rakovinou. Doma to také Mistr neměl lehké. Někteří jeho blízcí totiž přišli s prohlášením, že mu manželka blokuje v telefonu kontakty a že ho odstřihává od přátel. To ale Slavík důrazně popřel tím, že je svéprávný a že jeho soukromý život je naprosto v pořádku.

Bolesti roku: Dagmar Havlová (64)

Po pracovní stránce měla rok úspěšný. Dostala roli manželky anglického krále Jindřicha II. v novém představení Lev v zimě v pražském Divadle na Vinohradech, které na podzim oslavilo 110 let od založení. Bohužel jí ale během komplikovalo práci několik zdravotních problémů. „Při jarním úklidu, kdy jsem leštila parkety, si ukopla prostředníček na noze. A je to velmi bolestivé," svěřila tehdy Aha! paní Dagram. V době, kdy umřeli Jan Tříska a Květa Fialová (†88), si pak bývalá první dáma uskřípla nerv. „Bolest mi vystřeluje hlavy, proto jsem oběma poslala na poslední rozloučení kytičku,“ omlouvala se Havlová.

Dědička roku: Veronika Arichteva(31)

Představitelka Magdaleny Valentové ze seriálu První republika se stala ženou za všechny prachy. Podle katastru nemovitostí daroval herečce její tatínek, filmový produkční Pavel Nový, hned tři nemovitosti, které ale podle darovací smlouvy může do konce života využívat. Arichteva se tak stala majitelkou krásné chalupy v Jizerských horách, dále luxusního bytu v Praze 1 a bytu na Žižkově, kde momentálně žije s manželem – režisérem Biserem Arichtevem (41). Po Novém roce se s ním nicméně přestěhuje do dvoupatrového bytu se zahrádkou v pražské čtvrti Slivenec, ve kterém zadali náročnou rekonstrukci.

Hádky roku: Kateřina Kristelová (38) & Tomáš Řepka (43)

Nelehký rok mají za sebou moderátorka Kateřina Kristelová a její přítel, bývalý fotbalista Tomáš Řepka. Jejich vztah totiž procházel řadou útoků zvenčí. Nejvíce se v této souvislosti skloňovalo jméno fotbalistovy exmanželky Vlaďky Erbové (36). Ta hlavně na Kristelovou sršela zlobou, nadávala jí a urážela. Aby toho nebylo málo, Kateřina přišla na podzim o post moderátorky společenského magazínu TV Barrandov Paparazzi. Své si ale prožila také Erbová. Někdo totiž na internetu založil falešný inzerát eskortních služeb, kde zneužil její křestní jméno, fotografie a uvedl tam dokonce Vlaďčino telefonní číslo. Vše nyní řeší policie.

Smutek roku: Zdeněk Troška (64)

V době, kdy natáčel novou pohádku Čertoviny, která půjde od ledna 2018 do kin, zemřela slavnému režisérovi maminka Růženka (†88). Paní doktorová z trilogie Slunce, seno…byla mnoho let vážně nemocná. Poslední rozloučení proběhlo v jihočeských Hošticích u Volyně, kde žila a kde Troška vyrůstal – a kde také natáčel Slunce, seno... „Budu na maminku koukat z okna a v duchu jí předčítat své scénáře, jak jsem byl zvyklý,“ prohlásil během pohřbu uplakaný Troška, který už přišel o oba rodiče. Tatínek Václav (starý Konopník ze Slunce, seno....) mu zemřel ve věku 79 let roce 2011.

 Na video s Karlem Gottem se můžete podívat zde:

 

 

 

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.