Nový seriál Aha!: Dvě paruky ve Třetím princi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nový seriál Aha!: Dvě paruky ve Třetím princi

Šafránková musela nosit během natáčení paruku.
Šafránková musela nosit během natáčení paruku. (Foto ara )

Velké zklamání! To je pro Zoru Jandovou (59) pohádka Třetí princ. Princeznu z diamantových skal měla původně hrát právě ona. Jenže než se začalo natáčet, roli dostala Libuše Šafránková (64). „A protože ve scénáři bylo, že princezna bude mít dlouhé tmavé vlasy, musela mít Libuška při natáčení černou paruku,“ prozradil po letech jeden z pamětníků.

Jandová si ale nakonec v pohádce režiséra Antonína Moskalyka (†75) přece jen zahrála. Uhrančivá tmavovláska zase dostala světlou paruku! Navíc se před kamerou objevila jen dvakrát na pár vteřin jako jedna z dcer podkoního, takže ji málem nepoznal ani manžel, muzikant Zdenek Merta (66)!

Na druhou stranu se tak Zora aspoň vyhnula peklu, které by prožívala po boku princů Jiřího Bartošky (70) a hlavně Pavla Trávníčka (67). V kostýmech, které vůbec nezahřály, herci trpěli zimou v exteriérech a v ateliérech bylo pro změnu strašné horko. Horké chvilky Trávníček se Šafránkovou zažívali také při dramatické honičce na koních, která se točila v Adršpašských skalách. V jeden moment se princův oř doopravdy splašil, takže herec proti své vůli ujel na jeho hřbetě několik desítek kilometrů, než se zastavil. Přemluvila Zedníčkovou!

Libuše Šafránková »nepřipravila« jen Zoru Jandovou o roli, ale také Lucii Zedníčkovou (49) o hlas! Při postsynchronech totiž Libuška namluvila i dialogy malé kejklířky-provazochodkyně, kterou ztvárnila tehdy čtrnáctiletá Lucka.

Na video s Libuší Šafránkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.