Tereza Hofová (38): Proč se odstěhovala na Island? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tereza Hofová (38): Proč se odstěhovala na Island?

Tereza Hofová
Tereza Hofová (Foto archiv TV Nova)

Rozhodně nepatří mezi ty, co by lehce splynuly s davem. A není to jen tím, že šediny zásadně nemaskuje barvou na vlasy. Tereza Hofová (38) žije úplně jinak než v seriálu Dáma a Král. Deník Aha! rozpletl životní příběh herečky, která pendluje mezi Reykjavíkem a Prahou.

Tvrdá, chladná, a hlavně ambiciózní. Tak se musí Tereza chovat v kůži advokátky Lenky Braunové před televizní kamerou. Jakmile ale jede podle vlastního scénáře, je úplně jiná. Místo aby po třicítce šlapala víc do herecké kariéry, zmítala se v krizi. Divadlo pro ni přestávalo mít smysl, a tak se před osmi lety rozhodla odjet za dobrodružstvím na daleký Island. Aby se vůbec uživila, běhala mezi třemi pracemi – v kavárně, v turistickém ruchu a baru. A to jí změnilo život.

Je to ten pravý
„Všichni hodně pracují, aby se uživili a mohli splatit půjčky. Je úplně normální, že máte normální práci a k ní si i o víkendu přivyděláváte, abyste měli na pivo,“ prozradila v rozhovoru pro OnaDnes. Vražedné pracovní tempo už jí zůstalo. A pak se zamilovala! Před odjezdem z Reykjavíku totiž potkala v baru bubeníka Orriho Einarssona a prakticky hned s ním otěhotněla. „Vlastně jsem hned věděla, že s ním budu mít dítě. Je to jiný typ vztahu a lásky, není to pro každého. Celkově se vidíme tak pět měsíců v roce a vlastně mi to vyhovuje,“ prozradila vystudovaná knihovnice.



Musí se otáčet
Její miláček se přitom pohybuje mezi hodně ostrými hochy, kteří vyznávají psychedelický rock. Daleko větší starosti ale Tereze dělá rodinný rozpočet. I když zinkasovala tučný honorář za seriál a její muž Orri bubnuje v zaběhlé kapele Dead Skeletons, musí se hodně otáčet, aby utáhli rodinný rozpočet. Navíc Tereza nejmíň pětkrát ročně lítá do Prahy, což taky něco stojí. Všechno kvůli práci.

Vánoce u ledu
„Pro Orriho je úplně normální, že doma zůstane s naší čtyřletou Hanny. Já ji přece neopouštím, je doma se svým otcem,“ popisuje podivný rodinný režim. „Na Islandu trávíme Vánoce a letní prázdniny, v Praze hlavně pracuji. Dcera chodí do školky tady i tam, většinou je se mnou v Praze. Manžel je spíše na Islandu a přilétá jednou za měsíc,“ dodává.

Posedlá tetováním
Není to žádná křehká blondýnka, celé tělo má ozdobené kérkami. „Na ruce mám islandský runový kompas. Kolem předloktí mám havrana a citát z Ovidia, který znamená – Vše se mění, nic nehyne. A na rameni ještě sněhovou vločku,“ líčí výčet všech tetování.

Velké rozhodnutí
Tereza si život na střídačku nemůže vynachválit. Svoboda a neustálé stěhování jí ale brzy skončí. „Budeme se muset brzy rozhodnout, kde budeme žít, protože Hanička půjde do školy. Ještě nás čeká hodně zvažování,“ svěřila se.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.