Yellow Sisters: Černocké dcera jezdí po festivalech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Yellow Sisters: Černocké dcera jezdí po festivalech

Dívčí vokální skupina Yellow Sisters (zleva: Bára Vaculíková, Léňa, Lucie Hawa Goldin a Antonia Tereza Nyass) je na naší hudební scéně opravdu pozoruhodným zjevením.
Dívčí vokální skupina Yellow Sisters (zleva: Bára Vaculíková, Léňa, Lucie Hawa Goldin a Antonia Tereza Nyass) je na naší hudební scéně opravdu pozoruhodným zjevením. (: Alena Hrbková)

PRAHA – Zatímco zpěvačka Petra Černocká (57) kompletně přestavuje svůj dům, její dcera Bára Vaculíková (27) se asi o prázdninách uzpívá k smrti! Bára je totiž členkou dívčího pěveckého kvarteta Yellow Sisters a od poloviny července do poloviny září má s dívkami pětadvacet vystoupení!

Zatímco zpěvačka Petra Černocká (57) kompletně přestavuje svůj dům, její dcera Bára Vaculíková (27) se asi o prázdninách uzpívá k smrti! Bára je totiž členkou dívčího pěveckého kvarteta Yellow Sisters a od poloviny července do poloviny září má s dívkami pětadvacet vystoupení!

„Letošní letní festivalová sezona se nám opravdu povedla, a tak brázdíme křížem krážem republiku a z auta poznáváme její krásy,“ řekla nám Bára, která tvoří Yellow Sisters spolu s Antonií Terezou Nyass, Léňou a Lucií Hawa Goldin. Před půlrokem jim vyšlo kritikou ceněné debutové album Singalana a z jeho březnového křtu na koncertu v pražské Retro Music Hall vyjde už za měsíc první live DVD skupiny. „Yellow Sisters je ženská vokální skupina a cappella, která svým zpěvem prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world music, jazzu i reggae. Jsme zkrátka takové zvukové iluzionistky,“ přiznává se smíchem Bára.

O tom se můžete přesvědčit například již tento čtvrtek na jazzovém festivalu v Uherském Hradišti, v pátek na Rumburských hudebních slavnostech v Rumburku a v neděli večer na festivalu Colours of Ostrava v Ostravě. „A do poloviny září na našich dalších více jak dvaceti vystoupeních,“ dodává se smíchem Bára, která vystudovala novinařinu, ale po vzoru mámy se věnuje zpěvu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.