Zádušní mše za herce Šmída (†47): Dva týdny hrůzného umírání | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zádušní mše za herce Šmída (†47): Dva týdny hrůzného umírání

Herec Jaroslav Šmíd
Herec Jaroslav Šmíd (profimedia.cz)

Loučili se s ním natřikrát! Nejprve »Doktora od jezera hrochů« Jaroslava Šmída, který zemřel v pouhých 47 letech na těžký zápal plic, rodina, přátelé a kolegové oplakali na pohřbu v jeho rodné Třebíči, pak ho herci zapili na rozlučce ve Švandově divadle a nakonec se za něho všichni pomodlili v kostele.

Právě na zádušní mši vyšlo najevo, že herec před smrtí nesmírně trpěl. „Byly to dva týdny hrůzy!“ komentovali Jarouškův boj o život v nemocnici jeho kamarádi. Byl mezi nimi také hercův životní partner, malíř a maskér Bobo Sobotka (61). „Celé tohle všechno je pro mě velmi intimní. Nezlobte se, ale nemám teď sílu k jakémukoli vyjádření,“ řekl deníku Aha! zlomený Bobo na pokraji sil, který navíc dorazil o berlích

Bittnerovou utěšoval kněz

Pomodlit se za Jarouška přišla ve středu do kostela svaté Ludmily na náměstí Míru v Praze také Miluška Bittnerová (39). „Je to hrozně těžké. Bude mi nesmírně chybět,“ svěřila Aha! herečka. „Jsem nemocná, schvátila mě velmi silná chřipka. Nemohla jsem kvůli ní ani na pohřeb. Tryzny ve Švanďáku jsem se zase nemohla zúčastnit kvůli práci, kterou jsem nemohla zrušit. Takže jsem se s Jarouškem přišla rozloučit až do kostela, i když nejsem ještě zcela zdravá,“ dodala a rozplakala se. Slzy ronila i během zádušní mše. Utišil ji až mladý kněz Zachariáš Tomáš Kristek, ke kterému si přišla pro požehnání.

POHŘEB
TŘEBÍČ-NOVÝ HŘBITOV, ÚTERÝ 21. LISTOPADU

Takový nával obřadní síň Nového hřbitova v Třebíči snad ještě nezažila. Poslední sbohem Jarouškovi Šmídovi přišlo dát na 300 lidí! Byli mezi nimi i režisér Zdeněk Troška (64) a herečky Jana Šulcová (70), Dana Morávková (46), Míša Kuklová (49) či Kristýna Frejová (46). Ta po skončení obřadu připila Jarouškovi na hřbitově jeho oblíbenou »zelenou« přímo z flašky.

TRYZNA
PRAHA-ŠVANDOVO DIVADLO, ČTVRTEK 23. LISTOPADU

Ředitel Švandova divadla Daniel Hrbek (41) umožnil hercům uspořádat po představení pitku na rozloučenou. Kromě promítání fotek a soukromých videí z Jarouškova života se osazenstvo bavilo na maximum. Nejvíc řádil Michal Dlouhý (49), který před zraky své manželky nenechal jednu sukni na pokoji. Nejvíc společensky unavený byl Alexandr Minajev (50) alias Hrihorij z Ulice. Nad ránem se potácel ve vozovce před divadlem a řidiči taxi ho raději míjeli obloukem.

ZÁDUŠNÍ MŠE
PRAHA-KOSTEL SV. LUDMILY, STŘEDA 29. LISTOPADU

Mše začala v půl páté odpoledne a trvala přibližně čtyřicet minut. „Tímto považuji rozloučení s Jarouškem za úplné, teď zůstává jen v mých vzpomínkách,“ řekla deníku Aha! Miluše Bittnerová. Po mši se herci sešli před kostelem a stále nevěřícně probírali předčasný odchod svého milovaného kolegy.

Div nespadl pod auta! Opilý Minajev se po tryzně za Šmída (†47) sotva držel na nohou!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
-bello-
2. 12. 2017 • 13:01

Bittnerová má holt všechno těžký ! Prsa, vztahy, choroby.Až na to, že virus chřipky hlášen není a nebyl v letošní sezóně.: http://www.hygpraha.cz/dokumenty/aktualni-vyskyt-hlasenych-akutnich-respiracnich-infekci --ari--za-47--tyden-na-uzemi-prahy-3375_3375_481_1.html ----------------------- Ke Gottovi : Jeho blbka Ivanka (Douglaska ) Gottová řtvrdí , jak mohutně ji Gott uháněl, ale neříká, že souběžně s ní vyhledával donedávna služby jednoho thajského / tantrického ? / masážního "pracoviště" tady v Praze .Jak moc je Ivanka frigidní se neví, ale on sexuální poruchu má, o tom se ví. Jejich partnerství je tak jako tak divné. Soutěž Zlatý slavík je udržovaná pracovní pozice pro mnoho lidí a Gott si tam jen chodí pro " vyznamenání za vynikající práci " , řekla bych je to dohoda Vše stojí a padá s Gottem.Kdyby tu trapárnu odmítl, Slavík končí.

mord
1. 12. 2017 • 16:17

Aby tam pakáž jako ty zase nezvracela ty své dementní postřehymoulo

Helic
1. 12. 2017 • 06:39

Prosím, proč není diskuse u syslice Zagorové???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.