Kontroverzní zpěvák Ortel (41): Tohle byste do něj neřekli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kontroverzní zpěvák Ortel (41): Tohle byste do něj neřekli!

Tomáš Ortel
Tomáš Ortel (Foto: Martin Hykl, Marek Pátek, Pavel Machan, Jakub Poláček, ara)

Není to zase tak dávno, co byl zpěvák Tomáš Ortel poměrně neznámá osoba.  Jeho hudební skupinu Ortel sice české ministerstvo vnitra označilo za pravicově extremistickou už v roce 2015. Do povědomí široké české veřejnosti se však zapsal už loni, ale po letošním udílení cen Český slavík se strhla doslova bouř. Jeho fanoušci totiž hlasovali, tak jak pravidla soutěže nedovolují. Pořadatel jim tedy započetl stejně hlasů, jako měli v loňském roce. Co na to tedy zpěvák říká?

„Způsob hlasování do ankety Český slavík nebyl podle regulí fair play,“ uznává chybu Tomáš Ortel. Právě to kolik získal on i jeho kapela hlasů, bylo důvodem pro skupinu Kabát a zpěváka Michala Davida, aby jejich ceny vrátili. Ceny, které interpreti vrátili, odmítá Ortel přijmout, i když tvrdí, že pořadatel je měl upozornit na to, čeho se jejich fanoušci dopouštějí. Takhle to podle něj vypadá, jakoby pořadatel nechtěl, aby zvítězili.

Už loni se předání ceny Ortelu neobešlo bez skandálu, tehdy se po jejich vyhlášení pískalo a Gipsy.cz dokonce opustil sál. Nicméně Tomáš Ortel přiznává, že mediální humbuk, kolem jejich účasti v soutěži jemu i kapele prospěl. „Asi bych měl panu Těšínskému poslat nějaký dárkový koš. Máme teď víc práce a taky větší zájem o naši kapelu,“ svěřil deníku Blesk. „Bohužel tento incident uvrhl na anketu Český slavík pochybnost a poškodilo to anketu jako takovou. Já tedy přijmu bronzového slavíka, jelikož kdybych to odmítl, zklamu tím mé fanoušky, kteří mi poslali hlas,“ uvedl Michal David, jenže bronzovou sošku vůbec nemusí dostat, šéf pořádající agentury totiž trvá na tom, že byla porušena pravidla a na výsledcích nehodlá nic měnit.

 

 Šéf Českého slavíka Těšínský: Vše o manipulaci s hlasy v anketě! Proč a komu je bral?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mdada49
30. 11. 2017 • 14:36

Snaží se nám vnutit, že konečně máme demokracii, ale přitom je to úplně stejné, ne-li horší, než za totáče. DVA TISÍCE SLOV NIKDO NEČETL, ale museli jsme to šmahem všichni odsoudit. To samé je se skupinou ORTEL. Nikde je nepouští, spousta lidí vůbec nezná obsah jejich písniček, ale přesto jsou špatné, potažmo i s lidmi co je poslouchají.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.