Hvězda bijáku Metráček dnes: Neuvěřitelná proměna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda bijáku Metráček dnes: Neuvěřitelná proměna!

Markéta Světlíková, představitelka Jitky Pažoutové ve filmu Metráček
Markéta Světlíková, představitelka Jitky Pažoutové ve filmu Metráček (ČSFD)

Populární scénku, kdy Jitce Pažoutové z filmu Metráček rupnou šaty, které jí přivezla bohatá tetička, zná snad každý televizní divák. Od filmu již uplynulo několik let a z představitelky Markéty Světlíkové (62) je krásná a úspěšná ženská.

Když si Světlíkovou vybral režisér Josef Pinkava (†86) z 500 dívek, které se hlásily na roli Jitky Pažoutové, které kvůli nadváze spolužáci říkají metráček, netušila, jakou slávu díky této roli získá. V době natáčení bylo Markétě pouhých šestnáct let. O čtyři roky později pak ztvárnila roli servírky ve filmu Holka na zabítí a v roce 1979 si zahrála ve filmu Dívka světových parametrů.


V roce 1997 vystudovala výchovnou dramatiku na DAMU a několik let spolupracovala se souborem DOVEDA (DObrovolným VEsnickým Divadelním Ansámblem) v Horní Sloupnici, kde režírovala několik divadelních her. "Ano, spolupracovala jsem s nimi, ale teď už to nedělám," řekla Světlíková Blesku. Naposledy se jako herečka ukázala v roce 1999 a poté se stáhla do ústraní, ale v branži zůstala. V devadesátých letech založila a vedla Divadlo dětí na Malé Straně v Praze. Od poslední klapky filmu Metráček uběhlo dlouhých 46 let a Markéta se hodně změnila. Metráček je tentam. Světlíková je štíhlá, ale výraz v obličeji, jaký měla, i před lety zůstal dodnes.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.