Natáčení seriálu DÁMA & KRÁL: Tajemství nejkrvavější scény | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Natáčení seriálu DÁMA & KRÁL: Tajemství nejkrvavější scény

Nejvíc krve měla na sobě Josefíková.
Nejvíc krve měla na sobě Josefíková. (Foto Aha!: archiv TV Nova)

Litry krve jako v hororu! S těmi se vyřádili rekvizitáři ve včerejším dílu seriálu Dáma a Král kvůli nevěstě Evě Josefíkové (27). Ničili svatební šaty, a dokonce kvůli herečce přestavěli interiér zámku.

Josefíková měla v krvavé scéně na sobě svatební šaty, které kostyméři zapůjčili z běžné půjčovny za 10 000 Kč. Šaty rekvizitáři zkrvavěli filmařskou krví a následně vyprali a vrátili,“ prozradil Aha! zdroj ze štábu. „Součástí scény byly ale i krvavé stopy na stěně a nábytku zámku Štiřín, kde se natáčelo. Musela se proto postavit falešná stěna, aby se mohla zakrvit a nepoškodil se historický interiér,“ prozradil Aha! zdroj ze štábu.

Problém řešila produkce i v případě scény, ve které se vyrážely dveře. „Nemohli jsme je samozřejmě vyrazit a tím zničit. Za dveřmi proto stál člen štábu a v momentě, kdy měl kaskadér do dveří narazit, dveře otevřel. Diváci pak z výsledného střihu nic nepozali,“ prozradil zdroj ze zákulisí natáčení.

Zámek vhodný pro vraždu

Epizoda Krvavá svatba se natáčela na zámečku Štiřín v malebném prostředí anglického parku 25 km od Prahy. Pro štáb byl zámeček nejvhodnější, protože splňoval požadavky scénáře: rovné stěny bez možnosti po nich šplhat a okna vysoko nad zemí.



Přečtěte si
arnostarno...@...
27. 11. 2017 • 15:03

ASi český režiséři opravdu neví co je to KRVAK at si pustí dokonalý horoy at se poučí doporučuji Slunečnicové Pole

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.