Lékařka o nemoci režiséra Menzela (79)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lékařka o nemoci režiséra Menzela (79)!

Jiří Menzel
Jiří Menzel (Jan Tůma, archiv Blesku)

V úterý večer přišla TV Nova se zprávou, že oscarový režisér Jiří Menzel prodělal operaci mozku a byl uveden do umělého spánku.  V Ústřední vojenské nemocnici byl hospitalizován s podezřením na zánět mozkových blan. Jak taková léčba meningitidy vypadá?

Nemoc u Jiřího Menzela naplno propukla po návratu z dovolené. „Je v intenzivní péči specialistů ÚVN ve Střešovicích,“ potvrdila informaci o jeho hospitalizaci mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Menzel se totiž nakazil skutečně závažným onemocněním. „Meningitida, neboli zánět mozkových blan, je velmi vážné infekční onemocnění, které i u dítěte nebo dospělého člověka může způsobit řadu trvalých následků,“ vysvětlila pro web tn.cz praktická lékařka Miloslava Libicherová s tím, že u seniorů může být průběh nemoci horší.

„Ze začátku ji nemusíte ani poznat, neboť u starších lidí většinou nebývá teplota,“ uvedla lékařka. „Senioři mohou po prodělání nemoci trpět poruchami komunikace nebo pohyblivosti. Může dojít ke změnám chování, poškození sluchu nebo zraku. V nejhorších případech může dojít až k ochrnutí nebo se může projevit demence,“ popsala Libicherová, jak také mohou vypadat následky této nemoci.

 



Přečtěte si
-bello-
22. 11. 2017 • 23:27

Blbost! Meningitida se neřeší operací mozku, co je to za blábol ? Kromě toho meningitida nikdy neskončí bez následků a ochrnutý, nebo s migrénami nebo s neschopností se soustředit atd. nekončí jen senioři. Ježíšikriste, který AHA tohle zase zplodil ?!

vigela
22. 11. 2017 • 19:08

Souhlasím.

hejhej
22. 11. 2017 • 17:50

Někdo se snaží veřejnost oblbovat. Pokud má Menzel zánět mozkových blan, měli by nám odbornícu sdělit, od kdy se tato nemoc léčí operativně.Paní doktorka neřekla dohromady nic. Pokud opravdu operovali mozek, pak jde o úplně neco jiného, nejspíš o krvácení do mozku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.