Vdova po Waldemaru Matuškovi (†76): VYDĚLÁ JÍ DALŠÍ STATISÍCE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vdova po Waldemaru Matuškovi (†76): VYDĚLÁ JÍ DALŠÍ STATISÍCE

Písně Matušky rozezní hudební sály, snad jim nebude chybět jeho charismatický hlas.
Písně Matušky rozezní hudební sály, snad jim nebude chybět jeho charismatický hlas. (Foto Aha! – Marek Pátek, Michal Protivanský, ara)

Rozjely se přípravy na nový muzikál o životě a písních Waldemara Matušky (†76)! Vdova Olga (69) poslala z Floridy, kde žije, zásadní dokument, který věci rozhýbal. Díky projektu si přijde na nemalé peníze!

„Já, Olga Matušková, udělují tímto, za dědice všech práv po mém manželovi Waldemaru Matuškovi, předběžný souhlas k zahájení prací na vytvoření nového hudebního díla – muzikálu, s tématikou Waldemar Matuška a jeho písně,“ píše v úředně potvrzeném dokumentu Matušková. „Dědici budou mít možnost se vyjádřit k dílu před finálním souhlasem,“ dodala.

Dílo k výročí

„Muzikál chceme poslat na scénu v roce 2019, kdy uplyne deset let od úmrtí pana Matušky. Vše je ve stádiu příprav. Musí nejprve vzniknout scénář a teprve následně budeme vybírat obsazení,“ řekl deníku producent Oldřich Lichtenberg, který je v projektu napůl se správcem autorských práv po Waldemaru Matuškovi, agenturou MM Praha. Ta vstupuje na muzikálovou scénu vůbec poprvé.

Práva zdarma

Podle informací deníku Aha! poskytla Olga Matušková práva na muzikál zdarma. Za každé představení se Waldovými songy jí pak producenti budou vyplácet několikatisícové částky. Přesné cifry ale nejsou známy. Pokud bude muzikál úspěšný, o čemž zatím nikdo nepochybuje, může legendární zpěvák po smrti vydělat další statisíce korun.

I Helena bude mít muzikál
Producent Oldřich Lichtenberg připravuje kromě muzikály s písněmi Waldemara Matušky také muzikál s hity Heleny Vondráčkové (70) nazvaný Kvítek mandragory. Na scénu ho chce uvést na jaře roku 2019. 

Na video s Waldemarem Matuškou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
bursik
21. 11. 2017 • 08:53

Oli jeste nema ani korunku ,napad neni spatny, manzel nasi narodni Helenky V.nema hlavu na noseni klobouku, ale bud se budeme radovat na stejne muzikaly -Gott a spol tudiz temer vecny mlynek na nesmrtelnost a totalni smrt divaka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.