Rosťa Novák ml. z Ohnivýho kuřete: Skrývá trauma z dětství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rosťa Novák ml. z Ohnivýho kuřete: Skrývá trauma z dětství!

Jako čtrnáctiletý dostal Rosťa otce do léčebny.
Jako čtrnáctiletý dostal Rosťa otce do léčebny. (Foto FTV Prima, Facebook)

Dětství spojené s démonem alkoholu! Taková je 13. komnata nové postavy seriálu Ohnivý kuře Rosti Nováka ml. (37). Jeho otec Rosťa Novák st. (68) se dvakrát dostával z těžké závislosti na téhle návykové látce. 

V roli šéfkuchaře světoběžníka Lukyho rozdává jeden úsměv za druhým, stejně tak jako ve svém divadle Cirk La Putyka, ale jako dítě si prožil peklo. Jeho otec, také herec, propadl dvakrát alkoholu a on s bratrem byli ti, kteří ho přesvědčili k prvnímu léčení v roce 1993.

 „Nazval jsem to tak, že jsem emigroval do chlastu.On ten démon mi nabídl ruku. Ve čtyřiceti jsem podstoupil první léčbu, pak bylo 14 čistých let, ale pro mě nanečisto, protože součást závislosti je i recidiva,“ přiznal Novák starší s tím, že jeho děti mu pomohly k prvnímu léčení.

„Syn Vítek si to nepamatuje, Rostík jo. Bylo to jako v Čapkově hře Matka, kdy dala mladýmu synovi flintu a řekla: Jdi bojovat. Tak oni jako kluci, dodnes to vidím, udělali vlastně to samé. Jako malí caparti mi dali do ruky kufřík a řekli: Tati, jdi! A to mě zlomilo,“ promluvil herec o nejděsivějším období, které je v současné době za ním. Teď je dokonce synovi parťákem v jeho divadle, kde s ním hraje.

Kdo je Luky?

„Z toho, co jsem zatím odehrál, je to kluk, který procestoval kus světa s cirkusem. Baví ho Vietnam, chvíli tam i žil a miluje jejich kuchyni. Zná se s Burákem (Jan Dolanský), učil se u něho a teď se snaží sbalit jeho holku,“ prozradil o své postavě v seriálu Novák mladší.

Na video s Rostislavem Novákem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.