Karel Štědrý (†80): Odmítli mluvit na jeho pohřbu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel Štědrý (†80): Odmítli mluvit na jeho pohřbu

Poslední rozloučení proběhne 15. listopadu ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.
Poslední rozloučení proběhne 15. listopadu ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze. (Martin Hykl)

Milovali ho všichni, ale nad rakví Karla Štědrého (†80) nechce nikdo mluvit! Prezident Amfory Petr Salava (61), který si vzal na žádost vdovy Evy (59) poslední rozloučení na starost, oslovil hned několik slavných. Všichni se ale báli, že by je nezvladatelný pláč připravil o slova...

Jediný, kdo nakonec kývl, byl televizní matador Gustav Oplustil (91). „Právě nad tím sedím a vzpomínám,“ potvrdil deníku Aha! scenárista, režisér a dramaturg, který se zpěvákem připravoval Kabarety u dobré pohody a spoustu dalších zábavných pořadů. „Velice rád to pro Karla udělám, je to pro mě pocta,“ upřesnil. Oplustil se Štědrým spolupracoval dlouhá léta. „Vystupovali spolu s Pavlínou Filipovskou téměř ve všem, co jsem dělal,“ připomněl.

Stovky hostů

„Budu muset mluvit zpaměti, protože mi už, bohužel, moc neslouží oči,“ svěřil se trochu s obavami Oplustil. Jistě ale vše zvládne, protože je to vlastně chodící encyklopedie televizní zábavy, k níž Štědrý neodmyslitelně patřil. Očekává se několik stovek smutečních hostů, takže Salava nechá do síně, kde je pouze 80 míst k sezení, navézt další židle.

Možná přijde i Suchý

Na poslední cestě zahraje Karlovi živá hudba. „Přijde mladý zpívající kapelník Petr Sovič se svým Golden Big Band Praque,“ prozradil Salava. V kuloárech se mluví o tom, že by několik slov na rozloučenou měl pronést také zakladatel Semaforu Jiří Suchý (86), pod jehož křídly Štědrý také působil.

Vyprovázel i Sováka

Gustav Oplustil hovořil v roce 2000 nad rakví i Jiřímu Sovákovi (†79) při smutečním obřadu v Národním divadle. „Byl jsem tehdy úplně zelený strachy, abych něco nepokazil,“ přiznal zkušený Oplustil nervozitu z vystoupení na obrovském jevišti naší první scény. „Navíc se mi pořád zavíraly desky, kde jsem měl řeč napsanou,“ dodal Oplustil.

Karel Štědrý (†80), pěvecká legenda, herec i kamarád Karla Gotta.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ivoadler
10. 11. 2017 • 11:12

Tučný je po smrti, Štědrý taky, teď už to čeká na Suchého. Škoda, že nemáme Uzeného. Ten by vydržel nejdýl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.