Kristian Kodet (69): S manželkou prchají z Prahy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kristian Kodet (69): S manželkou prchají z Prahy!

Malíř Kristian Kodet
Malíř Kristian Kodet (M. Pekárek, archiv)

Závěr letošního léta byl pro slavného českého malíře Kristiána Kodeta, jehož obrazy visí v mnoha galeriích, dokonce i v Bílém domě doslova noční můra.  S rodinou napjatě sledoval hurikán Irma, zda zasáhne jejich luxusní sídlo na Floridě a jestli se tam někdy ještě podívají.

Poté, co se ničivý hurikán Irma přehnal Floridou, odletěla malířova manželka Jana Kodetová do USA, aby vše zkontrolovala a zjistila případné škody. „Naštěstí se nás to nedotklo a jsme šťastní, protože jsme se už vážně pomalu smiřovali s tím, že nám na té Floridě zůstaně možná jen ten pozemek…Jsme moc rádi, že nás ta hrůza minula, stejně jako sousedy a další lidi, včetně Olinky Matuškové a mladého Waldy,“ řekl Kristian magazinu Sedmička.

Kristian se s manželkou a jednou z dcer brzy vydají na Floridu, kde zůstanou až do jara. „Zase strávíme Vánoce pod palmami. Svátky jsou tam úžasné. Počasí, ovoce, úroda, moře, lidi…Ale víte, co je nejhorší? Ten let! To je pro mě vždycky něco tak strašného,“ přiznal magazinu Sedmička malíř Kristian. Přestože Floridu miluje a má i dvojí občanství, za svůj pravý domov považuje stále Česko. „Nikdy jsem se nevzdal občanství ani češtiny. Můžu k tomu tady mít tisíc výhrad, ale v Čechách jsem se narodil, vyrostl a jsem tu doma,“ přiznal Kristian magazinu Sedmička.  

Výtvarník Kristian Kodet (68): Se mnou umění v rodině vymře! Dcery s ním jen kšeftují!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ad-ga
18. 11. 2017 • 12:21

Ať si bydlí kde chce, nikoho to nezajímá.

kinki
18. 11. 2017 • 01:32

Trapny clanok o nicom. Asi sa len Kodet potreboval pochvalit. Iny dovod nevidim.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.