Nemocný Pomeje o sebevraždě: Seženu si revolver... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nemocný Pomeje o sebevraždě: Seženu si revolver...

Herec se rozhoduje mezi operací a ozařováním.
Herec se rozhoduje mezi operací a ozařováním. (Foto Aha! – Martin Přibyl, Karel Kopáč, ara)
Diagnóza ho tak zdrtila, že pomyslel na sebevraždu! A to ji Jiří Pomeje (52) celý život považoval za zločin vůči blízkým. Znovunavrácená rakovina hrtanu ho ale úplně ochromila.

Lékaři mu totiž dali na vybranou: Žít, nebo zemřít! Žít ale znamená nechat si vyoperovat hrtan, nadobro ztratit hlas a nastálo mít díru v krku, do níž bude zaveden slavík, jako má např. herec a český hlas Vinnetoua Stanislav Fišer (85). Pomeje to ale na rozdíl od něho nepovažuje za plnohodnotný život, ale pomalé umírání.

„Kdyby mi bylo osmdesát let, tak si seženu revolver a okamžitě to ukončím jako Bróďa. Teprve teď jsem ho pochopil,“ řekl deníku Aha! Jirka v narážce na herce Vlastimila Brodského (†81), kdy se v roce 2002 střelil do spánku na zahradě své chalupy. Tenkrát jsem ho nechápal. Měl přece dvě děti, které to doživotně poškodilo. Teď už ale chápu! Nechtěl skončit nemohoucí a závislý na druhých...“ přemítal Pomeje.

Sebevražda mu ale naštěstí jen proběhla hlavou. „Byla by to ode mne zbabělost a ublížil bych rodině,“ prohlásil herec, který teď ale nestojí před o moc lehčím rozhodnutím, než si sám sáhnout na život. „Dávají mi pětadvacet let života, když si nechám udělat díru v krku, a to nedopustím. Bez operace mi, protože rakovina bude postupovat, dávají maximálně tři roky. Budu ale mluvit a normálně žít. Tomu dávám přednost,“ rozhodl se otec čtyřleté Aničky. Přesto stále věří v zázrak: „Podstoupím vše, co mi nabídne alternativní medicína, včetně hladovky! Něco z toho přece musí zabrat...“ dodal Pomeje.

 Ozařování probíhalo na dětské onkologii!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
anavi942
7. 11. 2017 • 10:36

Sama jsem prošla posledním stadiem této nemoci, je to již deset let a žiju.Tenktát jsem prošla chemo, zničila mi toho hodně, neboť mé poslední stadium obnášelo cca 150 litrů všemožných kapaček a hodně transfuzí. Nešla bych na to znova.Chci jen napsat, pokud to JIrko budeš číst, nebo někdo blízký, existuje hodně způsobů, jak se z toho dostat, ale musíš to přehodit v hlavě, tam je základ.Jdi přes psychosomatickou medicínu, je zde výborná lékařka Klímová, jdi přes čakry, je blok na páté čakře- to je čakra komunikace, jdi přes odkyselení, můžeš zkusit něco načíst o Humbleovi, homeopatii a ještě lépe autopatii, frekvenční terapii. Rakovině předchází zánět, zánět způsobují patogeny a hlavně to začíná vše v hlavě, negativní emoce se nám ukládají v těle... Je to dlouhá cesta, kde kdo si nesáhne na dno, nepochopí poté spousty věcí a naší duchovní podstatu.Myšlenka je tvořivá. Kdybych měla email, napsala bych ti, ale takhle nemám záruku, že to redakce předá. Takže pátrej. Odhoď strach, je k ničemu a je to nejhorší emoce vůbec.Držím pěsti, posílám sílu.Nepoužívám nikdy slovo bojovat, je to o přijetí... Bude zase dobře .

6010
7. 11. 2017 • 10:17

Jirko, bojuj a věř. Né nadarmo se říká: "věř a tvá víra tě uzdraví".To funguje.Ale nikdy to nevzdávej, nikdy není na vše pozdě.Držíme palce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.