Zdeněk Troška: Velké tajemství jeho rodiny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zdeněk Troška: Velké tajemství jeho rodiny!

Troška měl nelehký vztah s tatínkem.
Troška měl nelehký vztah s tatínkem. (Foto Aha! – Robert Klejch, Martin Přibyl)

Režisér Zdeněk Troška neprožívá zrovna šťastný rok. Zemřela mu totiž jeho milovaná maminka, se kterou měl skvělé vztahy, a byla mu obrovskou oporou. Ne se všemi členy rodiny měl režisér tak kladný vztah jako právě s ní. S otcem měl totiž prý nemalé problémy…

Maminka i tatínek Zdeňka Trošky si střihli malé role v jeho kultovních filmech Slunce seno. Paní Trošková byla jeho nejbližším člověkem a měl s ní tak naprosto skvělý vztah. S jeho otcem to ale prý bylo jiné. „Zdeněk měl vždycky blíž k mamince. Táta byl takový tvrďák a hlavně se nějak nikdy nesmířil s tím, že jeden z jeho dvou synů je homosexuál. To prostě, jak se říká, nedával a Zdenda to s ním opravdu měl někdy těžké,“ práskla Sedmičce jedna z režisérových kamarádek.

Nelehký vztah s otcem potvrdil i sám Troška, do úplných podrobností se ale dostat nechtěl. Maminka brala Zdeňka takového, jaký je, jedna věc ji ale kolem jeho homosexuality mrzela. „… Mrzelo ji to, protože se těšila na vnoučata, ale bratr Pavel tuhle »povinnost« splnil. Má dvě dcery, díky jedné už je taky dědeček, a maminka tak byla dvojnásobnou prababičkou. Chtěla vnoučata i ode mě, tak jsem jí říkal: ,Mami, tady máš moje filmy, to jsou moje děti,‘“ přiznal Troška.

„Mému otci se vždy hodně líbily ženy a nemohl pochopit, že na tom nejsem stejně, že mně se zkrátka líbí muži. Vždycky když jsem třeba přijel domů s nějakou kamarádkou, pookřál a hned se s ní dal do řeči. Ale když jsem přijel s kamarádem, skoro se mnou nekomunikoval, ani s ním,“ rozpovídal se režisér o nelehkém soužití s tatínkem. 

Na video se Zdeňkem Troškou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.