Pergnerová (43) zachraňuje: Slepcům prodali zničený byt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pergnerová (43) zachraňuje: Slepcům prodali zničený byt!

Dvojice si zakoupila vysněný domov v hrozném stavu.
Dvojice si zakoupila vysněný domov v hrozném stavu. (Foto: TV Nova)

Zamilovaný pár Lukáš (32) s Lenkou (27) toužili po společném domově. Bohužel narazili na realitní kancelář, která zneužila jejich slepoty a prodala jim holobyt na kladenském sídlišti! Pomocnou ruku jim proto podala Tereza Pergnerová (43) a její pořad Mise nový domov.

„Ten byt byl opravdu v hrozném stavu! Lukáš s Lenkou teprve postupně zjišťovali, že nic není tak, jak jim tvrdil makléř,“ prozradila moderátorka. Lenka vidí pouze na pravé oko a to z dvaceti procent, Lukáš je nevidomý od narození. Proto prohlédli nekorektní chování realitky až po čase.„Jediné, co tady bylo, byla taková kuchyňská linka, která vypadala na první pohled hezky. Mně se líbila – byla dřevěná,“ vzpomíná Lenka. „Ale až když jsme tu byli, tak jsem zjistila, že když pustím vodu ve dřezu, tak teče do té linky,“ posteskla si. V bytě nefungovaly ani vypínače!

„Dvířka málem vypadávaly z pantů, poličky se kývaly. Báli jsme se, že z nich něco vypadne,“ vylíčil Lukáš, v jakém stavu se byt nacházel. „S něčím by se dalo něco dělat a samostatně si je postupně opravit. Ale protože na to nevidím, některé věci se mi dělají opravdu špatně,“ připomněl Lenčin partner. Proměnu jejich bytu můžete sledovat už dnes ve 20.20 na TV Nova!

Životu nebezpečné!
Problémem v bytě nebyla pouze kuchyně, kam zatékalo. Zdivo po celém bytě bylo popraskané. Podlaha ani zárubně neseděly, jak mají, a zásuvky byly přímo životu nebezpečné! Na radikální proměnu bytu Lence s Lukášem bohužel nezbývaly peníze a oprava vlastníma rukama kvůli jejich hendikepu nebyla možná.

Právník Jan Černý: Mohou chtít kompenzaci

„V případě, že ve smlouvě nebylo zohledněno to, aby si nedostatky bytu opravili sami, tak mají právo po realitní kanceláři požadovat kompenzaci například, aby někdo dojel a opravil jim to, nebo vrácení části kupní ceny a dokonce si umím představ, že když nemají možnosti si to jak opravit, tím jak jsou postižení, tak v jejich případě by to mohlo být i odstoupení od kupní smlouvy. Kdyby se prokázal úmysl jim to takto prodat s tím, že na to nepřijdou, tak by se to »svezlo« až do trestně právní oblasti,“ svěřil Aha! renomovaný pražský právník Jan Černý.

 

 



Přečtěte si
6010
26. 10. 2017 • 10:17

Po dlouhé době úžasný pořad, úžasná Terezka.Museli jsme obdivovat její profesionální přístup (na tu nikdo nemá), přirozenost, pohotovost.Jsme rádi, že zrovna Terezka dostala tento pořad, protože nikoho jiného si zde nedovedeme představit.Příběhy jsou velice dojímavé, takových pořadů by mělo být co nejvíce.A ještě by nás zajímala ta realitka, co těm chudákům prodala takový byt.Chtělo by to zveřejnit, aby všichni dali od nich ruce pryč.Přála bych jim, aby zkrachovali,hajzlové.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.