Kotek čaruje v počítači! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kotek čaruje v počítači!

Harry Potter promlouvá v Čechách už od prvního dílu filmové ságy hlasem Vojty Kotka. Poprvé teď kouzelnického studenta nadaboval i v počítačové hře.
Harry Potter promlouvá v Čechách už od prvního dílu filmové ságy hlasem Vojty Kotka. Poprvé teď kouzelnického studenta nadaboval i v počítačové hře. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Idol dívčích srdcí herec Vojta Kotek (19) opět kouzlí! Už od prvního dílu filmové série Harryho Pottera totiž propůjčuje svůj hlas přímo malému čaroději s vypáleným bleskem na čele.

Idol dívčích srdcí herec Vojta Kotek (19) opět kouzlí! Už od prvního dílu filmové série Harryho Pottera totiž propůjčuje svůj hlas přímo malému čaroději s vypáleným bleskem na čele. V novém příběhu s podnázvem Fénixův řád ale Vojtu a jeho další české kolegy kromě filmových fanoušků uslyší poprvé i hráči stejnojmenné počítačové hry!

Harryho nejlepšího přítele Rona Weaslyho například namluvil v českých verzích hry i filmu osmnáctiletý Jiří Kocman. Právě ten se účastnil speciálního potterovského odpoledne v Praze-Letňanech, které se konalo u příležitosti uvedení pátého počítačového Harryho na trh. Kocman se díky tomu setkal s fanoušky filmové i herní série o Harrym Potterovi.

Jirka studuje na konzervatoři hudebně-dramatický obor. Na otázku, zda ho baví víc dabování hry, nebo filmu, bez váhání odpovídá: „Přece jenom o trochu kratší, záživnější a zajímavější je ta hra. U filmu se totiž musíme trefit do pohybů a grimas postavy, při dabingu hry jsou volnější pravidla. Obojí má ale něco do sebe,“ konstatuje »český Ron«, který se ve volném čase věnuje taekwondu.

V soukromí je prý stejný jako jeho filmový hrdina, k jehož dabování se dostal úplně náhodou. V roce 2001 před konkurzem na hlas nejlepšího kamaráda Harryho , totiž v dabingovém studiu dokončoval postsynchrony k jinému filmu a jen tak ze zvědavosti se optal, jaký »biják« se po tom jeho bude namlouvat. Možná tuší, proč »roli« nakonec k namluvení dostal. „Jsem stejně hyperaktivní jako Ron,“ směje se. Ještě nikdy mu prý ale nepomohlo, že se jeho hlas objevuje v tak populárních filmech. „Moc se tím ani nechlubím. Lidé mimo branži by si mohli myslet, že jsem frajírek. Ani holky na to nebalím,“ tvrdí mladík.

Videohra Harry Potter a Fénixův řád věrně kopíruje svět, který fanoušci znají z knih, nebo z filmového zpracování. Dokonalou podobu filmových herců mají všechny postavičky, s nimiž se během hraní setkáme. Ochuzeni samozřejmě nebudeme ani o velkolepé kouzelnické souboje za pomoci hůlek.

Všichni netrpěliví fanoušci, kteří nevydrží čekat na film, jenž v kinech startuje 19. července, si Fénixův řád mohou pořídit už teď nejen ve verzi pro PC, ale i pro všechny myslitelné herní konzole. Léto ve znamení čarování tak může směle začít!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.