Karel Šíp & Jaroslav Uhlíř: Konec velkého přátelství? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Šíp & Jaroslav Uhlíř: Konec velkého přátelství?

Karel Šíp & Jaroslav Uhlíř: Konec velkého přátelství?
Karel Šíp & Jaroslav Uhlíř: Konec velkého přátelství? (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Patřili mezi nerozlučné televizní a divadelní dvojice. Diváci je měli rádi a jejich pořady vždy dokázaly pobavit.  Bohužel ani tato dvojice nevydržela a jako parťáci se rozešli. Proč?

Karla Šípa (72) to vždy více táhlo k moderování a zábavě, a tak začali lidé stejně vnímat i Jaroslava Uhlíře (72), což se ukázalo jako velký problém. Nastaly hádky mezi oběma umělci a začala pomalu docházet inspirace.

Uhlíř nikdy na rozdíl od Šípa nechtěl tvořit zábavnou dvojici, cítil se spíš jako muzikant a chtěl skládat. Dvojice se tedy rozešla, aby se každý mohl věnovat tomu svému. Uhlíř dnes spolupracuje především se Zdeňkem Svěrákem (81) a komponuje písničky, Šíp má dlouhá léta svůj mimořádně úspěšný televizní pořad Všechnopárty.

I když se každý vydal jiným směrem, dodnes si je lidé pletou a oslovují je opačně. Uhlíř je na to alergický a dokonce někdy reaguje i trochu podrážděně, že on je Uhlíř a že Šípa mohou vidět v televizi. „Když jsme se společně začali objevovat v televizi, tak nás lidi prostě brali jako dvojici a samozřejmě si občas spletli naše jména,“ potvrdil Šíp magazinu Sedmička.

 Tajná oslava 70tin Jiřího Bartošky: Davy celebrit! Kdo přišel a co přinesl?

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
vigela
21. 10. 2017 • 15:20

Scénky této dvojice se mi vždy moc líbily; sympatičtější mi byl pan Uhlíř - připadá mi kultivovanější. Písničky dvojice Svěrák - Uhlíř jsou půvabné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.