Velké vítězství exmanželky Dariny (59): SYN I RYCHTÁŘ SE MUSEJÍ VYSTĚHOVAT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Velké vítězství exmanželky Dariny (59): SYN I RYCHTÁŘ SE MUSEJÍ VYSTĚHOVAT!

Darina může slavit!
Darina může slavit! (Foto ara)

Po letitých sporech s exmanželem Josefem Rychtářem (59) konečně Darina Nová (59) dosáhla svého. A v jeden den slaví hned dvojí vítězství. Jednak se jí podařilo soudně vystěhovat »zlobivého« syna Jana Rychtáře (31) z vily v Říčanech. A pak přišel o střechu nad hlavou také vdovec po Ivetě Bartošové (†48). Exekutoři vydražili jeho podíl.

Po více než roce a půl soudních tahanic se Darina dočkala vytouženého verdiktu z úst soudce. „Žalovaní jsou povinni vyklidit dům, a to do jednoho měsíce od nabytí právní moci rozsudku. Jsou také povinni zaplatit výdaje spojené se soudním řízením,“ řekl soudce. Honza dostal možnost odvolat se proti rozsudku do patnácti dnů.

„Jestli tak učiníme, ještě uvidíme,“ řekla deníku Aha! jeho advokátka. Při obhajobě přitom přišla se silným argumentem: „Přítelkyně pana Jana Rychtáře je ve dvacátém týdnu rizikového těhotenství! Musí být v klidu,“ snažila se obměkčit soudce s tím, že k vystěhování došlo až po porodu a skončení šestinedělí, tj. v květnu 2018. To ovšem u soudu neprošlo.

Stejně jako návrh, aby vdovcův syn neplatil soudní výlohy. Argument soudce nepřijal, to kvůli tomu, že jedno ze stání bylo zrušeno kvůli Honzově zahraniční dovolené. Usoudil, že jeho finanční situace není tedy tak zoufalá, jak tvrdila advokátka. Do finanční krize se ale měl podle všeho dostat hlavně táta Josef. Aby se vyhnul exekuci na podíl nemovitosti kvůli dluhům ve výši 345 802 Kč, podal na sebe minulý pátek návrh na oddlužení.

Ten byl ovšem včera, kdy proběhla dražba jeho podílu (pět čtyřiadvacetin) na vile Helenka v Říčanech v hodnotě 1,2 milionu korun, zamítnut. „Insolveční návrh povinného se tak dle názoru zástupce soudního exekutora jeví jako účelový, motivovaný pouze snahou povinného o oddálení provedení exekuce,“ vyjádřil se včera Krajský soud v Praze v návrhu vyhlášení soudního bankrotu Josefa Rychtáře.

 Dražba na druhý pokus

Dražba Rychtářova podílu na portálu www.e-drazby.cz byla přerušena. Měla se konat ráno v deset, ale pokračovala od 15.00 do 16.00 hodin. Podíl s vyvolávací cenou 800 000 Kč byl nakonec vydražen za minimální částku 805 000 Kč. A podle informací deníku Aha! Rychtář podíl nevydražil. Takže se bude muset vystěhovat z domku na pozemku vily Helenka, ve kterém doposud bydlel a také podnikal. Jeho dluh byl necelých 350 tisíc korun, po zaplacenou výloh exekutorů a také dražby, tak Rychtářovi zbyde několik set tisíc korun. Jeho největší problém ale bude si najít nové bydlení.

 

 

Josef Rychtář u soudu s exmanželkou Darinou.

 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
antonuis.j
19. 10. 2017 • 11:20

qwertina
18. 10. 2017 • 23:34

hejhej

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.