Karel Gott (78): KRUTÁ SMRT KAMARÁDA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Karel Gott (78): KRUTÁ SMRT KAMARÁDA

Karel Gott přišel o dalšího přítele...
Karel Gott přišel o dalšího přítele... (Foto Aha! – Vlaďka Hradská a ara)

Poslední přání se mu nesplnilo. Těžce nemocný zpěvák Richard Adam (†86), který byl slavný v Německu i doma ještě před nástupem Karla Gotta (78), se chtěl před smrtí rozvést. To se mu nepodařilo.

Loni v prosinci si zpěvák podal po téměř padesáti letech manželství s druhou manželkou, tanečnicí Ájou Farkačovou (74), žádost o rozvod. „Nemám pocit, že by manželství bylo funkční, manželka za mnou jezdí jen občas, žije převážně v Itálii,“ svěřil Aha!. Soud ale jeho prosbě nevyhověl. Při jednotlivých stáních totiž podle předsedy soudu vyšlo najevo, že je manželství stále funkční.

Adamova manželka se proslavila mimo jiné v televizním Silvestru s Vladimírem Menšíkem, kde ona zpívala, a Gott, Matuška, Neckář a Korn tančili. Pak dlouho vystupovala v Itálii. Se zrušením manželství Ája nesouhlasila. „Rozvádět se nechci, můj muž potřebuje trvalou péči. Zapomíná například vypnout plyn, bez pomoci těžko chodí,“ řekla Aha na jaře Aha!

Utíkal na revers

Adam žil v domě s rodinou své druhé dcery Moniky. Z prvního manželství má Zuzanu, která je herečka. „Tatínek byl v poslední době třikrát hospitalizovaný, ale vždy podepsal revers a odešel domů. Do konce života ho ošetřovala jeho přítelkyně Vlaďka,“ prozradila Zuzana.
Richard Adam měl těžkou cukrovku a vážné problémy se srdcem. Bojoval také s rakovinou. Zemřel v sobotu ve své vile v Praze 5, odkud měl celý život výhled na dům Karla Gotta na Bertramce.

Miliony desek

Richard Adam dosáhl největší slávy a popularity na přelomu 50. a 60. let minulého století. Jeho vůbec nejúspěšnější písní se stala Tina Marie, které se na gramofonových deskách jen v SSSR prodalo přes milion kusů. Zpíval takřka po celé Evropě.

Nebyla to shoda jmen

Richard Adam byl bratranec herečky Jaroslavy Adamové (†87).

Na video s Richardem Adamem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
vigela
16. 10. 2017 • 22:13

Lépe bych to nenapsala. Potěšilo mě připomenutí mých oblíbených zpěváků.

pavucinka
16. 10. 2017 • 14:25

Je třeba, aby si společnost uchovávala morálku, jinak nic ale vůbec nic nemůže mít smysl.A obejít se to prachama nedá.

stekajicikocka
16. 10. 2017 • 13:56

Jistě měl dobrou péči.....ale byl ve vyšším věku, a na může nadprůmětrně už vysokém. Jinak ale, je pravda, že někdy se dělají obstrukce a nemravně se očekává,až věc tzv vyhnije a někdo zemře. Bohužel, to je moje osobní zkušenost v jedné kaiuze.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.