Radim Fiala (45): MŮJ KRUTÝ ŽIVOT S ORDINACÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Radim Fiala (45): MŮJ KRUTÝ ŽIVOT S ORDINACÍ!

Seriálový Petr Hanák mu povahově není vůbec podobný.
Seriálový Petr Hanák mu povahově není vůbec podobný. (TV Nova, archiv Blesku)

Nadávky přímo na ulici i nepříjemné pohledy od kolemjdoucích. Seriál Ordinace v růžové zahradě sice Radima Fialu (46) dobře živí, ale komplikuje mu i osobní život. Scenáristy proto dokonce přemlouval, aby ho už nechali zemřít. Marně!

Život mu seriál změnil od základů. „Zpočátku, když jsem tam začal hrát, jsem si ani neuvědomil, jaký to bude mít hluboký dopad na moje soukromí. Dlouho mi trvalo, než jsem si na to zvykl,“ stěžuje si seriálový doktor Hanák. A tak se netají tím, že ze svého seriálové působení bývá občas pěkně otrávený. A to i přesto, že za jeden natáčecí den podle odhadů inkasuje hodně slušných 11 tisíc korun!

Je to prostě Hanák!

„Lidé si mě s mojí postavou často ztotožňují, a to je průšvih. Pořád musím vysvětlovat, že Hanáka jenom hraju,“ tvrdí Fiala. A jak dodává, od diváků prý musí občas snášet i poněkud nepříjemnou pozornost. „Například jsem jel tramvají a najednou slyším tři ženské: Hele, Báro, je to von? Ale není, ten je větší! A pak ke mně jedna z nich přišla a zblízka si mě prohlížela, načež vítězoslavně zahlásila: „Je to von!“ říká Hanák, sám velký obdivovatel Roberta Redforda.

Stvořil kreaturu

Jeho seriálový předobraz mu navíc není vůbec po chuti ani povahou. „Nechci se opakovat, ale říkávám, že jsem stvořil kreaturu, protože takový člověk snad ani nemůže žít. Vezměte si, kolikrát měl malárii, horečku dengue a byl na prahu života a smrti. Nebo kolik měl žen, i když to se v životě stane,“ popisuje. „Dokonce jsem si vymyslel už i svoji seriálovou smrt, kterou jsem scenáristům také navrhl. Prozrazovat ji ale nebudu,“ svěřil se v magazínu Zdraví.

Televizní bokovka

Rodiče ho kdysi lámali, aby šel místo herectví na hotelovku. Ta by se mu teď možná hodila. Nejenže je zapálený fanoušek kuchařských pořadů, ale dokonce si na vaření chtěl postavit i vedlejšák. „Měl jsem vymyšlenou vlastní kulinářskou show, kterou jsem nabízel i v televizi, ale asi ještě nenadešel ten správný čas,“ uzavřel zklamaně.

Zdravotní hazard

Seriálový tvrďák kvůli roli neriskoval poprvé. Pod taktovkou režiséra Jana Svěráka (52) v Tmavomodrém světě během šesti týdnů musel nabrat 16 kilo. Žaludek tak plnil hlavně hamburgery, čokoládou a vejci. „Tělo to už po jedné scéně, kde jsem jedl a kterou jsme opakovali nesčetněkrát, začalo odmítat. Dolů jsem pak váhový přírůstek dával celý další rok,“ přiznal představitel filmového pilota Juraje Sysela.

Trpěl v bolestech

Role drsného doktora Hanáka ho dohnala i v soukromí. Když na natáčení seriálu Stopy života přeletěl přes řídítka a zlomil si obě ruce, ve špitále ho nejdřív odmítli ošetřit. „Zřízenec mi položil otázku: „Co tady děláte? Proč nejedete tam k vám do Kamenice!“ Myslel to úplně vážně, což stvrdil tím, že vzápětí odešel. A já tam seděl s nemohoucíma rukama, které mi visely podél těla,“ vzpomíná Fiala.

Na video s Fialou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
rezacek
15. 10. 2017 • 11:39

Víte, kdo je to Mario Adorf? Santer, ten zloduch, co zavraždil krásnou Nšo-či. Jak já toho chlapa nenáviděl. Až do to doby, kdy jsem se dozvěděl, že Lex Barker (Old Shat.) byl nafoukanej amerikánec, Sam Hawkens nadutej skopčák, Versiniová osmnáctiletá naivka a největší osobní přátelství pojilo Adorfa a P. Briceho (Vinnetoua) – Nšo-či sem, Nšo-či tam. Tak nějak to je s tou hereckou perzonifikací.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.