Hvězdný producent, který sexuálně zneužíval herečky: Kdo to věděl a mlčel?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hvězdný producent, který sexuálně zneužíval herečky: Kdo to věděl a mlčel?!

Weinstein s českou supermodelkou Petrou Němcovou
Weinstein s českou supermodelkou Petrou Němcovou (Foto: Profimedia.cz, ara)

Chceš roli? Něco za něco... Je to týden, co novináři odhalili sexuální skandály slavného producenta Harveyho Weinsteina (65). Až teď se začínají přiznávat osobnosti, jež o zneužívání tušily, ale mlčely.

Popel na hlavu si sype Kate Winslet (42, Titanic): „Doufala jsem, že to jsou jen pomluvy, možná jsme všichni byli naivní. Vůči tak ponižujícímu zacházení se ženami nesmí být tolerance nikde na světě.“ Přidává se i Glenn Close (70, Nebezpečné známosti), jež s Weinsteinem pracovala několikrát. „S hlubokým znepokojením musím sama sobě přiznat, že jsem dlouhé roky slýchala vágní zvěsti o jeho chování,“ svěřila se deníku New York Times. „Jsem naštvaná na něj i na spiklenecké mlčení všech okolo, ale také na fenomén castingové pohovky, která je stále realitou. Málokterá herečka je nepostradatelná a ženy dostávají méně rolí, jsou tak náchylnější k manipulacím.“ Svého častého kolegu nehájí ani George Clooney (56). „Spousta lidí o něm říkala, že je »kanec« a běhá za děvčaty, ale je to něco úplně jiného: sexuální harašení. Kdo o tom věděl a mlčí, je spoluviníkem.“ On sám prý nic konkrétního netušil.

Ostudné mlčení
Jako první na veřejnost vyšly méně známé herečky Ashley Judd (49, Divergence) a Rose McGowan (44, Scream). Na rozdíl od jiných producentových obětí se nedaly zastrašit či umlčet mimosoudním vyrovnáním. „Dámy z Hollywoodu, vaše ticho je ohlušující!“ obviňuje teď McGowan všechny s podobnou zkušeností. Ona si sice »držhubné« vzala, ale na Weinsteina zvládá útočit, aniž by ho konkrétně jmenovala.
Bojovnice za ženská práva Meryl Streep (68) upozorňuje, že to nebylo zas tak veřejné tajemství. „Kdyby to každý věděl, nevěřím, že by to desítky let ignorovali všichni novináři,“ prohlásila s tím, že k ní se vždy choval vzorně – ostatně při přebírání Zlatého glóbu za Železnou lady jej označila za boha.

Gwyneth v podezření: Oscar za...?
Sodu od fanoušků dostává například Gwyneth Paltrow (45). Oscarovou roli v Zamilovaném Shakespearovi prý dostala po soukromé schůzce s Weinsteinem, původně patřila Winoně Ryder. Teď mlčí, na sociální sítě místo vyjádření k aféře nahrává fotky hor. „Jak jsi dostala Oscary? Je-li s tím spojená nějaká bolest, je lepší o tom promluvit!“ nabádá jeden z mírnějších hlasů.

Masturboval před novinářkou
Zároveň se ozývají další z obětí. Newyorskou reportérku Lauren Sivan prý vzal do kuchyně svého klubu, vyhnal personál a vrhl se na ni. Když ho odstrčila, zařídil se jinak. „Tak aspoň stůj a drž hubu,“ poručil a uspokojil se před ní sám – do květináče. Tehdy o tom řekla jen hrstce přátel, nechtěla ztratit přítele a bála se i Weinsteinova vlivu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.