Obří sexuální skandál: 30 let zneužíval herečky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Obří sexuální skandál: 30 let zneužíval herečky!

Weinstein s českou supermodelkou Petrou Němcovou
Weinstein s českou supermodelkou Petrou Němcovou (Foto: Profimedia.cz, ara)

Hollywoodem otřásá sexuální skandál obřích rozměrů. Na svědomí ho má jeden z nejvlivnějších producentů Harvey Weinstein (65). Zjistilo se, že 30 let zneužíval herečky, které pro něj pracovaly. Za sex jim nabízel kariérní vzestup.

Weinstein není ve vodách filmového byznysu žádnou malou rybkou. Vždyť produkoval úspěšné filmy jako – Pulp Fiction, Anglický pacient, Zamilovaný Shakespeare, Králova řeč, Dobrý Will Hunting, Frida a Umělec. Za své chování se už omluvil a sdělil, že nastupuje terapeutickou léčbu. „To, jak jsem se v minulosti choval ke kolegyním, způsobilo mnoho bolesti a já se za to hluboce omlouvám. Chovám všechny ženy v úctě a lituji toho, co se stalo,“ prohlásil. Popírá však, že by k sexuálnímu obtěžování docházelo dlouhodobě. Bývalý šéf filmové společnosti Miramax také působil jako liberál, který prosazoval Hillary Clinton (69) na post prezidentky USA a ve své firmě zaměstnal Maiu (19), starší dceru bývalého prezidenta Baracka Obamy (56).

I přesto, že jeho společnost dva roky zpátky distribuovala dokument o sexuálním násilí v amerických školách, on sám se obtěžování dlouhá léta tajně dopouštěl. Práskla to na něj herečka Ashley Judd (49), která s ním před 20 lety měla schůzku v hotelu v Beverly Hills. Místo snídaně však přišlo pozvání do jeho apartmánu. Tam už ji uvítal boss v županu, požádal ji o masáž a chtěl, aby se na něj dívala, když se sprchuje. „Přemýšlela jsem, jak odtamtud rychle odejít, aniž bych si znepřátelila Harveyho Weinsteina,“ vzpomíná Judd. O jeho chování prý věděly desítky jeho pracovníků, ale jen pár z nich ho kvůli tomu konfrontovalo.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.