Spala jsem s Gottem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Spala jsem s Gottem!

Takto se nechal Karel Gott před lety vyfotografovat s Jitkou Svobodovou pro německý tisk.
Takto se nechal Karel Gott před lety vyfotografovat s Jitkou Svobodovou pro německý tisk. (Aha! Marek Pátek, Repro z knihy Když milenky pláčou)

PRAHA Nahé tělo bohyně, vyzývavý postoj a hrdá tvář ženy, která ví, že jí příroda nadělila postavu, při pohledu na niž krotnou i ti nejzkušenější muži okolo. Kráska na odvážných snímcích je Jitka Svobodová (42), bývalá velká láska Karla Gotta (67)!

Svlékla se, aby vyvrátila fámy o jeho homosexualitě...

Ta samá žena se už kdysi nechala fotit po Gottově boku takřka v Evině rouše, aby mu pomohla vyvrátit spekulace o jeho homosexuální orientaci, které se tehdy objevily v Německu. Pár let nato se pak před fotoaparát postavila odhalená znovu – a možná při tom potkala i Vendulu Svobodovou (35)!

Fotografie totiž do redakce Aha! přišly spolu s obrázky polonahé vdovy po hitmakerovi Karlu Svobodovi (†68) a také mají pocházet z roku 1992 z konkurzu na modelky pro německou agenturu. Na snímcích je vidět, že od dob, kdy se Jitka Svobodová poprvé nechala zvěčnit po boku Karla Gotta ve vaně nebo s ručníkem okolo pasu, přece jen uplynul nějaký čas. Stále má ale v očích jiskru i krásné tělo, kterým kdysi očarovala i nejslavnějšího českého zpěváka.

V knize Když milenky pláčou aneb 9 žen Karla Gotta se o Jitce Svobodové píše takto: „Když se objevila vedle slavného Gotta, mnozí si šuškali: »Kde tu děvku asi vzal? Podívejte na ty její chtivé oči!«“. Oskar Hahn ze skupiny Fešáci ve stejné knize vzpomíná na setkání s Jitkou na country festivalu v americkém Nashvillu v roce 1987. „Jitka si ke stolu přikráčela v mini a o jejím výstřihu a svůdném pohledu už vůbec nemluvím... Jižané tam jsou prudérní. Karla jsem prostě musel poprosit, ať Jitce vysvětlí, aby se trochu více zahalila a sukénky prodloužila,“ vzpomíná Hahn.

Jitka se s Gottem seznámila jako devatenáctiletá v roce 1984 při natáčení videoklipu v pražském hotelu Družba. Jejich vášnivý vztah, v němž se v jednu chvíli dokonce schylovalo k sňatku, vyvrcholil na sklonku roku 1989 poté, co přišla na Gottovu nevěru. Díky zpěvákovu paralelnímu vztahu se pak narodila jeho dcera Lucie.

A co na provokativní fotografie své expartnerky říká sám nestárnoucí Slavík? „Vůbec necítím potřebu na to reagovat. Ty fotografie jsem neviděl, ale patrně jsou hezké a každý muž se na ženskou krásu rád podívá, ne?“ řekl nám včera do telefonu evidentně zaskočený Gott. Zastihli jsme ho za volantem ve chvíli, kdy se přesouval z koncertu ve Vídni do švýcarského Lucernu.

S Jitkou Svobodovou, jež se po roce 1989 věnovala modelingu v Německu a pak vlastnila i oděvní firmu, už nemá takřka žádné kontakty. „Párkrát jsme se od našeho rozchodu viděli, ale že bychom se přímo stýkali, to se asi říct nedá,“ podotkl Karel Gott. Ten už šest let žije s Ivanou Macháčkovou, se kterou má roční dceru Charlotte Ellu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.