Rozloučení s Třískou (†80): DOPRAVNÍ KOLAPS! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rozloučení s Třískou (†80): DOPRAVNÍ KOLAPS!

Rozloučení s Janem Třískou v pražském Národním divadle.
Rozloučení s Janem Třískou v pražském Národním divadle. (R. Klejch, D. Kundrát, M. Hykl, M. Pátek)

V Národním divadle v Praze dnes proběhlo poslední rozloučení s hercem Janem Třískou, který zemřel 25. září na následky zranění po pádu z Karlova mostu. Na jeho poslední cestu ho kromě rodiny vyprovodila i velká řada známých osobností a fanoušků. A hlavní město na chviličku zachvátil dopravní kolaps.

 

Od brzkého rána se před divadlem scházely davy lidí včetně známých osobností, které se chtěly naposledy rozloučit s hercem Janem Třískou. Vdova Karla Chadimová (74) společně s dcerou Karlou a Janou dorazily na pohřeb s předstihem, včetně švagra Ivana Chadima. 

Obřad začal v 10 hodin a podle plánu měl trvat přesně 40 minut. Jako první mluvil ředitel Národního divadla Jan Burian, poté ministr kultury Daniel Herman. Na závěr pohřbu se pak promítal sedmiminutový sestřih z nejlepších Třískových filmových scén. Poté, co hosté opustili Národní divadlo, byla rakev s ostatky Jana Třísky vynesena z divadla a uložena do pohřebního vozu. Rozloučení s hercem způsobilo smutek a úzkost nejen všem zúčastněním, ale také zkomplikoval dopravu řidičům projíždějícím kolem Národního divadla. Dopravní policie totiž uzavřela na silnici u divadla veškerý provoz.

Nejtěžší okamžik Chadimové s dcerami: Vynášení rakve Jana Třísky (†80) z Národního divadla:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
pemek
6. 10. 2017 • 15:07

Teď začne druhé dějství: kdo co měl na sobě, kdo řval ještě na ulici, kdo přines jakou kytku, kdo bude dědit, jaká ulice se přejmenuje... Poslyšte frašku nekonečnou, o té tragedii herce slovutného, o tom havloidově oplakávání.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.