Zdeněk Troška: S odchodem mámy byl dávno smířený… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zdeněk Troška: S odchodem mámy byl dávno smířený…

Zdeněk Troška prožívá obrovský smutek...
Zdeněk Troška prožívá obrovský smutek... (S jejím ochodem byl dávno smířený…)

Zůstal sám! Po tatínkovi odešla Zdeňku Troškovi (64) i maminka Růžena (†89), kterou si můžete pamatovat jako maminku doktora Káji Kroupy z trilogie Slunce, seno... Režisér se podle informací deníku Aha! zprávu dozvěděl ve střižně, kde dokončuje novou pohádku Čertoviny.

„Věděl, že je na tom maminka špatně, ale beztak ho to hodně vzalo,“ svěřil nám jeden z Troškových blízkých spolupracovníků s tím, že režisér byl s těžkou situací smířený. Zdraví paní Růženu zlobilo už několik let. Nejvíce se jí ale přitížilo loni, kdy zkolabovala ve svém domě v Hošticích. Záchranáři ji pak s celkovou dehydratací organismu převezli do nemocnice. Troška se kvůli tomu přestěhoval z Prahy zpět do rodných Hoštic, aby mohl pravidelně jezdit za maminkou do špitálu ve Volyni.

„Zrušil jsem teď všechny aktivity, dokonce i natáčení nové pohádky. Chci se nemocné mamince naplno věnovat,“ řekl tehdy Aha! režsiér. Když v následujících měsících viděl, že je o maminku ve volyňské nemocnici dobře postaráno, rozhodl se vrátit k práci a pustil se do natáčení nové pohádky. I tak ale za milovanou maminkou pravidelně jezdil.

Četla jeho scénáře

„Třeba když jsem s Petrem Markovem napsal Slunce, seno, jahody, tak jsem jí dal tehdy přečíst scénář. Maminka to dočetla, položila brýle na stůl a řekla: No, taky jsi tam o nás všechno psát nemusel!,“ vyprávěl Troška.

Na video s Troškou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.