Virtuóz Jaroslav Svěcený: Hraje v krutých podmínkách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Virtuóz Jaroslav Svěcený: Hraje v krutých podmínkách!

Jaroslav má rád, když publikum překvapí a je něčím inovativní. Proto se rozhodl hrát na místech, kde byste to nečekali.
Jaroslav má rád, když publikum překvapí a je něčím inovativní. Proto se rozhodl hrát na místech, kde byste to nečekali. (Městská část Praha 11)

Jedním z našich nejznámějších a nejúspěšnějších virtuózů je bezesporu Jaroslav Svěcený, který vymýšlí stále nové festivaly a projekty. Jaroslav má rád, když publikum překvapí a je něčím inovativní. Proto se rozhodl hrát na místech, kde byste to nečekali.

Koncertní sály, kostely nebo přírodní amfiteátry? Levou zadní! Co ale taková jeskyně? Na tu by si jen tak nikdo netroufl. Jaroslav Svěcený je ale machr ve svém oboru a tak klidně hraje i v krutějších podmínkách, a to například právě v jeskyni, kde žádné teplíčko není. 

„Není snad jeskyně u nás, která je přístupná veřejnosti, a v které bych nehrál. Někdy je to ale kruté. Je to krásné, ovšem když je tam šest stupňů a vám mrznou prsty, tak je to trochu o zdraví. Ty housle si zvyknou, ale vaše ruce si nezvyknou… Je zvláštní, že právě o tyto trochu extrémní vystoupení je veliký zájem, ale můžu tam hrát tak maximálně padesát až šedesát minut. Déle se to nedá.

Nejenom kvůli těm lidem, aby nenastydli, ale i kvůli mně. Já pak už pomalu necítím prsty, je to, jako by mi odumíraly, a je jedno, jestli hrajete v zimě, nebo v létě, protože třeba v jeskyni v Moravském krasu je v podstatě pořád stejná teplota. Je ale krásné, když vás na vystoupení a pak z něj neveze auto, ale lodička…,“ svěřil se Svěcený časopisu Sedmička.

Na video s houslistou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.