Ivanka Devátá: Jak se cítí po nemoci a jaké má přání?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ivanka Devátá: Jak se cítí po nemoci a jaké má přání?!

Ivanka Devátá: Jak se cítí po nemoci a jaké má přání?!
Ivanka Devátá: Jak se cítí po nemoci a jaké má přání?! (Karel Kopáč)

Ivanka Devátá (81) prožila snad nejtěžší rok svého života. Lékaři ji nejprve léčili na Crohnovu chorobu, ale když jí bylo stále hůř a hůř, zjistili po sérii dalších vyšetření, že má zhoubný nádor. Ivanka žila ve strachu a bála se, že přijde její konec. Nemoc ale překonala a nyní žije a užívá si jako dřív…

Na jaře zjistila Ivanka Devátá, že má zhoubný nádor a byla na tom opravdu bídně. Sama Ivanka se bála o svůj život a připravovala se na smrt. „Měla jsem břicho plné nádorů a jasně mi řekli, že musím na operaci. Nevědělo se, jak na tom budu, ale řekla jsem, že pokud bude třeba další léčba, jako třeba chemoterapie, odmítnu,“ svěřila se herečka Sedmičce.

Operace byla naštěstí úspěšná, ale trable tím neskončily. Do rány se jí totiž dostala infekce a tak Devátá strávila v nemocnici skoro čtyři měsíce. Nyní už se cítí zase dobře a hlavně je ráda, že může mezi lidi. „Teď se snažím odpočívat, ovšem už mám až do konce roku nasmlouvané besedy v knihovnách, kulturácích a jsem za to moc ráda.

Publikum mi chybělo. Lidi mi dodávají energii. Taky mě zastavují na ulici, přejí mi zdraví a jsou moc milí. To je tak hezké, když víte, že vás mají lidi rádi,“ řekla Ivanka, o které by se dalo říct, že vstala z mrtvých.

Herečka a spisovatelka je statečnou bojovnicí, která je šťastná, že nemoc překonala. „Nepřeju si ve svém věku snad už nic jiného než kousek toho zdraví a aby se ta nemoc už nikdy nevrátila. Každému chci říct, aby si vážil toho, co má, a pokud je zdravý, má nejvíc, co může mít…,“ dodala.

Na video se synem jejího exmanžela Vinkláře (†76) se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.